PostNord undrer sig i den grad over, at én eller flere personer smider madvarer i postkasserne på Østerbro. Foto: PostNord

I løbet af den seneste måned er flere postkasser på Østerbro dagligt blevet udsat for groft hærværk med madvarer. Nu opfordrer PostNord borgere til at holde øje med postkasserne.

 – Vi har fundet alt fra pølser til tournedos-bøffer, kanelsnegle, remoulade og mayonnaise, der er tømt ned i postkassen. Det er jo ikke helt normalt, for det ser ud som om, at varerne er købt ind med det formål at smide det i postkasserne.

Sådan lyder det fra Jess Friis, der er distributionschef i København for PostNord.

Den seneste måned har postbudene på Østerbro næsten hver dag oplevet, at postkasserne ikke kun har indeholdt breve og pakker, men også åbne madvarer, der bevidst er lagt i postkasserne i et forsøg på at svine brevene til. 

– Vi har kun oplevet det i området omkring Østerbrogade og i postkasserne på sidegaderne til Østerbrogade, hvilket svarer til 10-12 postkasser i området. Til gengæld har vi oplevet det stort set dagligt den seneste måned, og sidste gang var det så sent som i fredags, siger Jess Friis til KBH.dk.

Pølser er blot en af de mange slags madvarer, som postbude har fundet i postkasserne. Foto: PostNord

Det besynderlige hærværk har stået på den seneste måned og foregår udelukkende på Østrebro. Her er det en åben pakke smør. Foto: PostNord

Jess Friis slår fast, at det er første gang, at postvæsnet oplever den form for målrettede chikane mod forsendelserne.

Men han forsikrer, at inholdet af borgernes breve ikke har taget skade, selvom kuverterne er blevet svinet til med mærkelige madvarer.

– Jeg er mest ked af, at det går ud over folks forsendelser, for folks skal jo føle sig trygge, når de afleverer deres breve og forsendelser hos os. Heldigvis er det ikke gået ud over folks breve endnu, og vi har også haft folk ude og gøre rent i postkasserne, når vi har opdaget det. 

– Samtidig har butikkerne i området også været rigtig søde og hjælpsomme, når vores omdelere har spurgt efter hjælp til rengøring, siger Jess Friis.  

Her er det en åben pakke leverpostej. Foto: PostNord

Her er postkassen fyldt med tournedos-bøffer, smør og kanelgifler. Foto: PostNord

PostNord har forsøgt at imødegå chikanen ved at minimere brevsprækkerne med særlige beslag, som postvæsnet sætter op til nytår.

Men disse beslag er simpelthen blevet smadret af de ukendte gerningsmænd, og derfor søger PostNord nu borgernes hjælp til at holde øje med postkasserne.

– Nu håber vi, at borgerne vil holde et vågent øje og ringe ind til vores kundeservice, hvis der foregår noget mistænkeligt omkring postkasserne. Vi håber, at det kan sætte en stopper for det, og ellers overvejer vi at politianmelde sagen, siger Jess Friis til KBH.dk

Kør pænt: Politiet holder skarpt øje med fartsyndere i denne uge