Salon Lyck bliver jævnligt udsat for hærværk og indbrud. Foto: Google

Connie Gross Lilja har haft indbrud i sin frisørsalon på Amager i weekenden. Nu advarer hun kunder mod at købe gavekort til butikken, der måske bliver sat til salg på nettet den kommende tid.

Connie Gross Lilja har arbejdet som frisør i Salon Lyck på Amagerbrogade i 31 år, og hun har været selvstændig i forretningen siden 2003.

Men selvom hun er glad for sit arbejde, har hun haft flere ubehagelige oplevelser i butikken. Senest mandag morgen.

– Jeg kom ned i forretningen og opdagede, at lyset var tændt. Lidt efter så jeg, at ruden var smadret ud til gården i baglokalet. Jeg tænkte bare ‘åh nej, ikke igen’, fortæller Connie Gross Lilja til KBH.dk.

Det gik hurtigt op for den erfarne frisør, at hun havde haft indbrud i sin salon over weekenden, og at alt af værdi var væk. Kontanter, værktøj, glattejern, produkter og sågar to bæreposer med tomme flasker manglede.

– Det er en ubehagelig følelse at træde ind i salonen, når man med det samme kan mærke, at der har været nogen. Man bliver ked af det, og det påvirker virkelig en, siger Connie Gross Lilja, som advarer kunder mod at købe gavekort til salonen via private sælgere i disse dage.

Tyven stak nemlig af med en bunke gavekort til forretningen, som vedkommende formentlig vil forsøge at sælge via nettet den kommende tid for at få hurtige kontanter.

Men gavekortene er blevet deaktiveret, og Connie Gross Lilja vil undgå, at nogen i lokalområdet falder i fælden og ender med at miste penge.

– Det er jo helt almindeligt, at folk sælger billige gavekort på Den Blå Avis, så jeg vil bare advare mine kunder mod at købe gavekort herned til, for de virker ikke. Det ville være så ærgerligt og en ubehagelig situation at stå i, hvis nogen kom herned i god tro med et gavekort, som ikke kan bruges.

Salon Lyck ligger på Amagerbrogade 117.

Igennem årene har Connie Gross Lilja oplevet hærværk med brosten og ildspåsættelse samt indbrud flere gange, og det er lige ubehageligt hver gang.

– Politiet kommer aldrig. De siger bare, at man skal skrive ned, hvad man har fået stjålet. De har ikke ressourcer til at rykke ud. Sidst jeg havde indbrud, fortalte jeg dem, at tyvene havde efterladt den skruetrækker, fordi jeg tænkte, at de kunne undersøge den for fingeraftryk, men den ville de ikke komme ud og hente.

Det koster hende dyrt, hver gang nogen bryder ind eller begår hærværk mod forretningen.

– Sidst meldte jeg det slet ikke til forsikringen, fordi det ikke kunne betale sig i forhold til selvrisikoen. Og denne gang koster det mig 4.000 kroner, så det er dyrt for mig. Derudover er der jo rigtig meget arbejde i at lave rapporter og lister over, hvad der er blevet taget, og finde gamle kvitteringer frem.

Salon Lyck ligger på Amagerbrogade 117, og der arbejder fire frisører.

Mikkel fra Amager kom hjem til postkasse med afmonteret lås – nu advarer han andre i området