Fåret kunne ikke spise i flere dage. Foto: Københavns Kommune

Københavns Kommune opfordrer borgere til at huske at rydde op efter sig selv, efter at et stakkels får fik tungen revet op af en øldåse på Kalvebod Fælled.

– Selvom billedet ved første øjekast nok ser en smule komisk ud, er baggrunden faktisk ikke helt så sjov.

Sådan skriver Københavns Kommune i en opsang til byens borgere i et opslag, som blev delt på Facebook tirsdag formiddag.

Som en del af et naturprojekt går der får og græsser på Kalvebod Fælled på Vestamager, men det er tilsyneladende ikke helt uden risiko for de drøvtyggende pattedyr.

Det blev forleden opdaget, at et af de fritgående får havde en øldåse i munden, som sad uhjælpeligt fast. Dåsen var blevet smidt i naturen, og det nysgerrige får havde stukket tungen ned i den – med smerte og lidelse til følge. 

– Øldåsen gav fåret en del skader på tungen, hvilket betød, at det ikke kunne spise i flere dage, oplyser Københavns Kommune.

Fårets tunge sad i klemme i øldåsen og måtte have hjælp til at få den af. Nu er det stakkels væsen heldigvis i topform igen og spiser helt normalt, men det afholder ikke Københavns Kommune fra at minde alle om, at det kan have sørgelige konsekvenser at smide skrald fra sig i naturen: 

– Derfor vil vi gerne sende en opfordring til, at vi alle husker at rydde op efter os, når vi bruger byens parker og grønne områder. Så bliver det rarere for både mennesker og dyr.

Se hele opslaget herunder. 

Borgere gør et sidste forsøg på at redde Slagtergårdene på Vesterbro: ‘Det er jo tragisk’