Akrivfoto. Foto: Polfoto

18 ældreboliger står tomme i Sydhavnen, fordi de er for dyre for de handicappede borgere, som de ellers er tiltænkt. Nu får studerende mulighed for at flytte ind i dem.

En stribe almene ældreboliger på P. Knudsens Gade i Sydhavnen bliver fra februar lejet ud til studerende. 

Der er tale om i alt 18 boliger, som bliver ændret fra ældreboliger til studielejligheder, oplyser Nis Kasper Pedersen, der er vicekontorchef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, til KBH.dk.

Ifølge kommunen har det været vanskeligt at leje de 18 boliger ud til handicappede borgere, som boligerne var tiltænkt, på grund af den høje gennemsnitshusleje på 6.400 kroner.

For at de mange lejligheder ikke bare står tomme, har kommunen besluttet at udleje boligerne til unge efter reglerne om nødudlejning af ældreboliger på grund af den store mangel på studieboliger i hovedstaden. 

Socialforvaltningen, som har overtaget de 18 lejligheder fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, udlejer boligerne i samarbejde med boligselskabet KAB, som kommer til at stå for det praktiske.

Socialforvaltningen kommer i første omgang til at udleje de 18 lejligheder på P. Knudsens Gade i en midlertidig periode på fire år. 

P. Knudsens Gade ligger tæt på Sydhavnen Station og Vesterbro.

– Næste skridt er, at KAB nu søger Teknik- og Miljøforvaltningen om en såkaldt ommærkning af boligerne, så de i perioden 2018 til 2022 ikke længere er ældreboliger med ungdomsboliger, oplyser Socialforvaltningen. 

Studerende, der mangler tag over hovedet, skal kontakte KAB for at få fingrene i én af de 18 boliger i Sydhavnen, fortæller Nis Kasper Pedersen til KBH.dk. Ingen af boligerne er afsat endnu, så det gælder om at være hurtig.

12 af boligerne er under 50 kvadratmeter og udlejes via findbolig.nu. De resterende seks boliger er over 50 kvadratmeter og udlejes via kab-bolig.dk.

Kaninlabyrinten i Zoologisk Have jævnet med jorden