Bordpladen er helt central i køkkenet, og derfor er det utrolig vigtigt at overveje, hvilken bordplade du ønsker i dit køkken. Det har nemlig stor betydning for køkkenets helhedsindtryk.

Sponsoreret indhold

Det kan være meget forskelligt, hvilken bordplade der passer bedst til forskellige køkkener, og derfor er det vigtigt, at du overvejer dine behov og ønsker forud for, at du køber en bordplade. Så ender du nemlig med en bordplade, der både ser fantastisk ud i dit køkken, og som kan holde til hverdagens gøremål.

Din bordplade skal kunne holde til meget

Forskellige mennesker har forskellige behov – sådan gælder det også i køkkenet, og derfor er det vigtigt, at du overvejer dine egne behov i forhold til en køkkenplade. Det kan nemlig have stor betydning for, hvilket materiale du kommer til at have mest fordel af. 

Den køkkenbordplade, som du vælger, skal nemlig kunne klare alt fra varme gryder til en overskåret citron, der lige efterlades på bordpladen. Og så skal den være nem at gøre ren samt kunne klare alt fra syre til olie. 

Det klassiske valg er marmorpladen

Marmor er blevet brugt i køkkenet i årtusinder og med god grund. Naturstenen ser utrolig flot ud med dets unikke åretegninger, og samtidig er bordpladen ekstrem hårdfør. Den holder til både varme og kulde, men er dog meget porøs. Det betyder, at bordpladen ikke klarer syre ret godt, og dette skal man altså være opmærksom på.

Granit er hårdere end marmor

Du kan også vælge endnu en klassiker og få en granitplade til køkkenet. Granit er hårdere end marmor, og ridser vil derfor ikke kunne ses på samme måde i bordpladen. Derudover kræver pladen meget lidt vedligehold, hvilket kan være rigtig fedt for den travle familie. Rengøringen kræver ikke mere end en våd klud, der lige tørres over overfladen. 

Stålbordpladen får et patineret udseende

Et utrolig populært valg for professionelle kokke og madentusiaster over hele Danmark er en bordplade af rustfrit stål. Her får du en anderledes bordplade, som er utrolig hårdfør. Varme, kulde og syre har intet at skulle sige overfor sådan en bordplade. Ridser er dog en anden sag, og du må forvente, at bordpladen efterhånden vil komme til at bære præg af hverdagens brug. Det er dog blot en del af charmen.

Corianbordplade kan formes præcist, som du ønsker det

Det er også blevet utrolig populært med kompositmaterialet corian. Fordelen ved dette materiale er, at du kan forme præcist efter dine ønsker, og du kan derfor få en indbygget vask i bordpladen. Det betyder, at der ingen samlinger er, hvilket gør corian til en utrolig hygiejnisk løsning.

Skifer giver god akkustik

Et sidste forslag til en unik bordplade, som ser utrolig flot ud, og som samtidig klarer alle dagens udfordringer til UG, er en bordplade af skifer. Skifer er en natursten, der ligesom marmor har helt unikke åretegninger og ringe. I modsætning til marmor kræver skifer minimalt vedligehold og er modstandsdygtig overfor syre, varme og kulde. Derudover så sluger skifer faktisk lyden fra rummet, og det giver en rigtig god akustik i rummet.