Når man ser på danskernes indretningstrends her indenfor de seneste par år, så ser man en hel klar tendens i, at folk igen er begyndt at indrette med vitrineskabe i deres hjem.

Sponsoreret indhold

Det er der helt klare fordele i, for sådan et skab kan både se utrolig flot ud i et moderne dansk hjem, og kan samtidig give et væld af opbevaringsmuligheder, hvilket er noget de fleste sætter pris på. 

Men hvad kan man egentlig tillade sig at opbevare i et vitrineskab, og hvor skal man lige placere det henne af i hjemmet? Hvis du er i tvivl, så læs med, og bliv klogere på, hvordan du kan indrette dit hjem med et flot vitrineskab.

Vitrineskabe er ikke længere kun til det pæne sølvtøj

Engang brugte man vitrineskabe til at opbevare alt det pæne sølvtøj og spisestel, men i dag er vitrineskabet i den grad blevet et møbel, som bliver brugt på nye og spændende måder i indretningen. De designes nemlig ofte med fokus på det flotte design, og kan dermed være med til at løfte indretningen i ethvert rum. Vitrineskabe er både til pynt og praktisk og kan indgå i enhver indretning.

Det er samtidig et møbel, som man ofte har stående i mange år fremover, så derfor kan det være en god ide at vælge et møbel med et tidløst design. Det kunne fx være et Lipp 2355 vitrineskab fra det svenske mærke Tenzo. Her er der hele tre glashylder, som du kan bruge til at fremvise dine yndlingsobjekter i hjemmet.

Hvad kan der stå i et vitrineskab?

Hvis du ønsker enkel opbevaringsplads i et flot møbel, så skal du ikke være bleg for at købe et vitrineskab. Her kan du opbevare alt fra det klassiske pæne spisestel til dine yndlingsbøger, børnenes trofæer eller hvad du ellers måtte mangle plads til. Ideen er dog fortsat, at et vitrineskab er ment som et opbevaringsmøbel til de ting i dit hjem, som du ønsker at stille frem til frit skue.

Det betyder, at det er et oplagt sted at placere din keramik eller specielle glas. Du kan selvfølgelig også placere de glasvaser, som måske ellers ikke lige har en plads, når de ikke er i brug, til frit skue i vitrineskabet.

Lad være med at overfylde dit vitrineskab

Selvom vitrineskabet er ment som et møbel, der skal give masser af opbevaringsplads, så er det dog vigtigt, at du husker på, at skabet er ment som en måde at vise dine ting frem på. Det er ikke ment som et skab, hvor alting bare skal stoppes ind. Derfor er det en rigtig god ide, at du er forsigtig med ikke at overfylde dit vitrineskab. 

Lad der være masser af luft mellem de ting, som du stiller frem i skabet. Så får du nemt skabet til at tage sig let og indbydende ud. Du kan med fordel også sætte ting i dit vitrineskab, som er i forskellige former og størrelser – det kunne fx være et par enkelte bøger, som står på samme hylde som en flot organiskformet vase. Hvis du husker på at skabe luft på hylderne og gøre skabets indhold interessant og varieret at se på, så har du pludselig et møbel, som vil trække opmærksomheden til sig i ethvert rum.