Foto: Shutterstoc

Hans J. Wegner er en af de mest kendte danske møbeldesignere – både herhjemme i Danmark men bestemt også i udlandet.

Sponsoreret indhold

Vi har i denne artikel samlet en lille oversigt over nogle af hans største designs. Læs med hvis du føler, at du bør have et bedre overblik over den danske designers triumfer! 

Skalstolen

Skalstolen er til dato en af Hans J. Wegners mest kendte designs. Den har et meget unikt udseende, idet den har et opadbøjet sæde. På grund af præcis dette opadbøjede sæde, har skalstolen fået tilnavnet “den smilende stol”. 

Skalstolen blev faktisk ikke populær, da den første gang blev produceret tilbage i 1963. Der gik over 30 år, før danskerne for alvor fik øjnene op for denne smukke designer stol. Derefter gik det ellers fremad for skalstolen, idet den vandt flere forskellige priser. 

Der er ingen tvivl om, at hvis man leder efter en klassisk lænestol, er skalstolen en sikker kandidat. Hans J. Wegner var kendt for smukke og tidsløse designs – men bestemt også for høj kvalitet og komfort. 

Y-stolen

Foruden skalstolen er hans wegner Y stol en af de mest populære møbeldesigns af Hans J. Wegner. De fleste danskere kender denne stol og ved præcis, hvem designeren bag er. Der er ingen tvivl om, at denne stol ligeledes var med til at give Hans J. Wegner sit flotte designer-omdømme. 

Y-stolen er designet med bløde linjer og i et tidløst design. Hans J. Wegner forstod at arbejde med træet på en måde, som ikke mange formår. Ryggen på stolen er formet som et Y, og dette har været med til at give stolen dens kendte tilnavn “y-stolen”. 

Denne spisebordsstol er blevet en af Hans J. Wegners mest kendte designs – måske fordi den er enkel og simpelthen passer ind i de fleste danske hjem. 

Savbukstolen

Savbukstolen, også kaldet CH29P, er en af de mere vovede designs af Hans J. Wegner. På trods af dette, er savbukstolen dog stadig blevet utrolig populær i blandt danskerne. Designet er unikt med en enkel konstruktion, hvilket også hurtigt giver stolen et meget simpelt udseende. 

Denne spisebordsstol blev specielt kendt for at have en formidabel stabilitet, trods dens meget lette udseende. Savbukstolen – eller CH29P – er faktisk i meget tæt relation med den kendte lænestol CH28, som også har et savbuk lignende udseende. 

Skal du investere i en ny spisebordsstol, er savbukstolen et lige så godt bud som den kendte y-stol. Det handler helt og aldeles blot om, hvilken stil man er mest til.