En hundeejer på Østerbro raser over dette skilt på et plankeværk ved Remisen. Foto: Privat

En borger på Østerbro er forarget og vred over, at nogen har lagt tegnestifter i et blomsterbed. ‘Det er til fare for både børn og hunde’, siger han.

Da PH havde fået fri fra arbejde forleden aften, gik han hjem gennem passagen ved Remisen mellem Blegdamsvej og Ryesgade, som han plejer. Men pludselig spottede han et håndskrevet skilt, der fik ham til at tabe kæben.

Det hænger på plankeværket ved et blomsterbed, og der er desuden efterladt massevis af tegnestifter i bedet. Formålet er tilsyneladende at skræmme hunde væk og afholde cyklister fra at parkere i bedet.

Budskabet på det røde skilt, der ser ud til at være udformet og hængt op af en tilfældig borger, er ganske tydeligt. Der står:

ADVARSEL! Her er tegnestifter! Bedet er IKKE til cykler og hundelorte – giv stokroserne en chance!

Skiltet på plankeværket over bedet med stokroser.

Da PH kom hjem, skrev han straks et harmdirrende opslag i den lokale gruppe for hundeluftere i Fælledparken for at advare alle borgere i området mod tegnestifterne.

– Ved Remisen (passagen mellem Blegdamsvej og Ryesgade) har en person lagt tegnestifter i stenene langs muren/plankeværket… Lad ikke jeres hunde gå ind i bedet, der er VIRKELIG MANGE tegnestifter. Det gør mig sgu så rasende, skrev PH efterfulgt af en vred smiley.

Læs også: Hundenavne

Opslaget fik straks masser af opmærksomhed i gruppen. PH siger til KBH.dk, at han har svært ved at forstå, at nogen kan finde på at lægge tegnestifter i et offentligt bed på den måde:

– Det er til fare for både børn og hunde. Derfor var jeg simpelthen nødt til at skrive det opslag. Min første tanke, da jeg så skiltet, var bare, at det slet ikke er i orden. Jeg blev så rasende, at jeg har svært ved at sætte ord på det.

Tegnestifter i bedet.

Tegnestifter i bedet.

Tegnestifter i bedet.

– En ting er, at man ønsker sig et pænt offentligt rum med blomster eller noget andet, men at man gør et offentligt bed til sin ejendom på den måde, det er virkelig ikke i orden. Alle har ret til at være der, siger PH.

Han ønsker ikke at stå frem med navn, da han ikke vil gøre sig upopulær i nabolaget.

For selvom opslaget i den lokale hundelufter-gruppe har fået masser af kommentarer fra personer, som er mindst lige så forargede som PH, så er der også andre, som godt kan forstå, hvorfor skiltet er blevet hængt op.

– Man bør ej heller stille cykler eller efterlade hundehøm-hømmer i et bed. Jeg er selv både cyklist og hundeejer, skriver SH for eksempel.

Skiltet er sat op ved Remisen på Østerbro.

Langt de fleste reaktioner kommer dog fra borgere, som har samme holdning til sagen som PH:

– Jeg ringer til kommunen i morgen – dette er en uacceptabel risiko for både mennesker og dyr. Gætter på at de må grave hele bedet op (inkl. stokroser) for at sikre sig, at der ikke er flere skarpe genstande. Håber, at det ikke er for svært for politiet at finde ud af, hvem der har mere sympati for stokroser end mennesker og dyr, skriver én.

– Korrekt, alle hundeejere skal samle op efter deres kæledyr, men at lægge tegnestifter så dyr og børn kan komme til skade, det er en syg handling. Den person må findes og straffes, og jeg syntes bestemt også, det bed må renses og de stokroser fjernes, skriver en anden.

– Vi går en anden vej fremover – folk er jo vanvittige, lyder det fra en tredje.

PH siger til KBH.dk, at han håber, hans advarsel kan være med at sikre, at der ikke er børn eller hunde, der kommer til skade.

Læs også: Københavns Rådhus søger kærestepar, som vil giftes på Valentinsdag