Mikkel Gosch frygter, at nogen vil misbruge hans identitet. Foto: Privat

23-årige Mikkel Gosch kom hjem til en kedelig overraskelse i weekenden. Nu opfordrer han andre borgere i kvarteret til at være opmærksomme på lignende episoder.

Mikkel Gosch blev forskrækket over synet, der mødte ham i hans opgang i Hollænderdybet på Amager, da han kom hjem omkring klokken 20 lørdag aften og ville tjekke sin postkasse.

Han opdagede straks, at låsen var afmonteret, så der var fri adgang til pakker, breve og reklamer.

Da det var mere end en uge siden, han sidst havde tjekket sin post, vidste han, at der som minimum ville ligge en bunke reklamer i postkassen. Men den var tom.

Mikkel Gosch har nu taget sine foranstaltninger, fordi han er bekymret for, om nogen måske har fået fingrene i hans private oplysninger og planlægger at udnytte hans identitet. 

– Jeg tjekker ikke min postkasse særlig tit, men da jeg så skulle til at tjekke den, opdagede jeg, at låsen var blevet afmonteret. Så jeg har lige skrevet til borger.dk og ringet til politiet og talt med dem, siger Mikkel Gosch til KBH.dk.

23-årige Mikkel Gosch har nu lavet en såkaldt kreditadvarsel, efter at det er gået op for ham, at hans cpr-nummer og andre personfølsomme oplysninger måske kan være blevet stjålet af identitetstyve. 

– Det er da lidt skræmmende, og man tænker på, hvad bagtanken er ved det, siger Mikkel Gosch.

En kreditadvarsel kan laves, hvis man frygter, at nogen vil misbruge ens identitet til for eksempel at optage lån eller shoppe på nettet i ens navn.

Det kan gøres via borger.dk og er et signal til virksomheder om at være særligt opmærksomme i forbindelse med deres identitetskontrol, før der ydes lån eller kredit. 

Flere indbrud i postkasser
Den ubehgaelige overraskelse i opgangen fik straks den 23-årige ambulanceredderelev til tasterne inde i Amager-gruppen på Facebook, hvor han opfordrer andre til at være på vagt over for lignende hændelser:

– Nogle omkring Hollænderdybet/Norgesgade/Kongedybet/Syvens Allé, der har oplevet på det seneste at få afmonteret sin lås på brevkassen/postkassen? Synes, det virker mærkeligt, at den ikke bare er blevet brudt op, men at låsen er afmonteret?

Og ud fra folks respons at dømme, er det ikke kun Mikkel Gosch, der har oplevet indbrud i sin postkasse i nabolaget.

Flere lokale bogere skriver i kommentarsporet, at deres postkasser også er blevet brudt op den seneste tid.

Mikkel Gosch bor i Hollænderdybet i begyndelsen af Amager.

– Pyha, det havde jeg ikke tænkt på. Vi fil brækket vores postkasse op lige inden jul. Tak, fordi du gjorde opmærksom på det, skriver Ulla G. i tråden med henvisning til, at det måske kan være identitetstyve, der er på spil.

– Der har også været sedler op i vores område om tyveri i postkasser, skriver Yvonne C.

– Jeg bor omkring Sadolinparken, og jeg tror, nogen har forsøgt at rive eller bøje vores postkasse så meget op, at de kunne få en hånd ind og måske rode i vores post. I hvert fald er det sådan nu, at vi skal presse hårdt ind for at dreje nøglen for at låse op. Og det samme når man skal låse igen, skriver Louise J.

Mikkel Gosch siger til KBH.dk, at han ikke havde overvejet, at det måske var identitetstyve, der var på spil, før han delte sin oplevelse i Amager-gruppen, og nogen nævnte muligheden for identitetstyveri i kommentarsporet.

Nu bekymrer det ham, at der måske er nogen, der forsøger at misbruge hans identitet. 

Københavns Politi siger ifølge Mikkel Gosch, at der ikke umiddelbart er tale om et generelt problem med postkasseindbrud på Amager, så nu holder Mikkel Gosch bare selv vågent øje med, om der sker mere i sagen – eller om tyvene blot ville have fat i eventuelle værdigenstande i postkassen. 

Bor du på Amager, og har du også oplevet, at der har været indbrud i din postkasse? Så hører vi gerne fra dig på KBH.dk – skriv til [email protected].

Politiet massivt til stede ved københavnske skoler i denne uge – holder skarpt øje med disse bilister