Foto: Politi

Københavns Vestegns Politi holder et skarpt øje med bilister, der skal sætte deres barn af ved skolen i denne uge.

Det skal nogle gange gå stærkt, når familien skal ud af døren om morgenen. Vækkeuret ringede måske ikke lidt til tiden, og så kan foden på speederen godt blive lidt tungere, når børnene samtidig skal sættes af på skolen. 

Men i denne uge kan bilister godt køre ekstra forsigtigt, da politiet landet over holder skarpt øje med kørslen omkring skolerne.

– Vi har fokus på skolevejene i denne uge, og det er simpelthen for at sikre, at der bliver kørt ordentligt og sikkert omkring skolerne, og det er jo typisk den alt for høje fart, som vi kigger på.

Sådan lyder det fra Kim Madsen, der er leder af færdselspolitiet hos Københavns Vestegns Politi.

Han leder indsatsen i de københavnske vestegnskommuner, hvor der i den grad skal køres pænt – ellers kan det koste. 

– Vi har både lokalpoliti, motorcykelbetjente og vores fotovogne, der måler fart ude i denne uge, og her til morgen har vi været på cirka 20 ud af de næsten 100 skoler, som vi har i vores politikreds, siger Kim Madsen til KBH.dk.

Politibetjente finder bødeblokken frem, hvis de spotter grove overtrædelser, når forældre afleverer deres børn i skolen. Foto: Politi

Her vil betjente holde øje med forældrenes hang til at køre stærkt, men også andre sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

– Vi kigger rigtig meget på fart, men også om man har husket sikkerhedsselen og har spændt sine børn ordentligt fast. Som udgangspunktet så tager vi blot en snak med de forældre, der kører lidt for friskt, men det er jo en kontrol, så der er ikke frit lejde, og vi giver bøder, hvis vi ser overtrædelser, understreger Kim Madsen til KBH.dk.

Indtil videre har der været enkelte tilfælde, hvor en har fået bøde for at køre overfor rødt, mens en anden forælder havde glemt selen. Men generelt er forældrene glade for at se politiet ved deres børns skole, siger Kim Madsen:

– Vi får meget anerkendelse fra forældrene, der godt ved, at vi er der for at skabe sikkerhed omkring skolerne. Der er selvfølgelig nogle, der brokker sig over, at fotovognene også står udenfor skoletiden, men der gælder hastighedsbegrænsningen jo stadigvæk, siger han til KBH.dk.

Hos Københavns Vestegns Politi deltager cirka 25-30 betjente i indsatsen, der løber til og med fredag. Indsatsen gælder primært i morgentimerne, men politiet vil fortsat holde øje med vejene med fotovogne og fartkontroller, når skolen ringer ind.

Sidste år blev 4400 bilister landet over taget i at køre alt for stærkt på vejene omkring landets skoler.  

De fem nye metrostationer i Sydhavnen bliver til vilde interaktive kunstværker