Foto : Depositphotos.com

Foto : Depositphotos.com

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Efter det seneste drab på Christiania sender Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen nu en direkte opfordring til udenlandske besøgende og studerende om at undlade at købe hash i Pusher Street. 

En 30-årig mand blev skudt og dræbt lørdag d. 26. august på Christiania. Fire andre personer blev ramt. Københavns Politi vurderer, at det er resultatet af en verserende konflikt mellem rockergruppen Hells Angels og den forbudte gadebande Loyal To Familia.

Den kyniske likvidering fik beboerne på Fristaden til at træffe en historisk beslutning: Pusher Street skal lukkes og hashen skal ud af Christiania.  

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen støtter christianitternes beslutning. Og derfor sender hun nu en appel til den halve million besøgende, som år efter år gør Fristaden til en af Københavns største turistattraktioner:

”Forråelsen og voldsspiralen på Christiania er dybt bekymrende. Derfor vil jeg opfordre ikke bare københavnerne, men også de hundredtusinder af besøgende turister og de mange udenlandske studerende, som netop er flyttet til København for at starte på en uddannelse til at holde sig væk og lade være med at købe hash eller andre stoffer på Pusher Street. Stop støtten til de kyniske bander!” siger Sophie Hæstorp Andersen (S) og fortsætter:

”Det kan virke uskyldigt at købe hash til en festlig fredag aften i byen, men tænk over, at dine penge ender i lommerne på kriminelle bander, der skyder i vores gader og udsætter uskyldige mennesker for livsfare,” siger overborgmesteren.

Sophie Hæstorp Andersen håber på, at hun kan være med til at starte en anti-Pusher Street bevægelse i civilsamfundet.

”Det er vigtigt at christianitterne, som lever med utrygheden hver eneste dag, mærker, at resten af byen og byens gæster bakker op om, at boykotte Pusher Street. Og på den måde er med til at tage millionerne op af lommen på de voldelige og kriminelle bander og rockere. Jeg håber inderligt, at enhver potentiel køber vil tænke sig godt om. København skal have plads til et Christiania, der er skævt og alternativt, men den hårde, organiserede kriminalitet skal skrives ud af historien om Christianias fremtid,” understreger Sophie Hæstorp Andersen.

Københavns Kommune arbejder lige nu sammen med Københavns Politi, Justitsministeriet, Fonden Christiania, christianitterne og andre aktører på- og omkring Christiania for at lave en samlet helhedsplan, der skal lukke Pusher Street ned og samtidig sikre, at stofsalget og volden ikke flytter ud i andre bydele og gader i København.

”Hvis det havde været nemt at nedlægge Pusher Street permanent uden at flytte problemerne et andet sted hen i København, var det uden tvivl sket i løbet af de sidste 50 år. Der er ikke et quickfix. Til gengæld er der en historisk enighed og vilje blandt alle aktører på og omkring Christiania til at sige: Nok er nok.”

Pressekontakt

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressemedarbejder Julie Bender Thomsen, 23376077 og [email protected]