Foto: Presse-fotos.dk

I de tidlige morgentimer torsdag blev Hellerups normalt travle Strandvej omdannet til et epicenter for en klimaprotest.

Omkring klokken 8 blev et kryds på denne vitale vej blokeret af mindst 12 dedikerede klimaaktivister fra organisationen Nødbremsen.

Denne uventede handling skabte lange køer og frustrerede bilister, som fandt deres morgenrutiner forstyrret af den pludselige blokade.

Aktivisterne, bevæbnet med bannere og skilte, udtrykte deres modstand mod anlæggelsen af nye motorveje, et projekt de ser som en eskalering af den igangværende klimakrise.

Deres budskab var klart: en øjeblikkelig og drastisk handling er nødvendig for at imødegå den eskalerende klimatrussel. Nødbremsen, som er kendt for deres direkte aktionsmetoder, understreger på deres hjemmeside, at de ikke længere kan forblive passive tilskuere til en regeringspolitik, der efter deres mening forværrer klimakrisen.

Ifølge Nødbremsens hjemmeside står samfundet over for et eskaleret klimakollaps, hvilket kræver omgående handling. Organisationen kritiserer regeringens beslutning om at investere 26 milliarder kroner i nye motorveje, hvilket de mener bidrager til yderligere klimaforværring.