Over de seneste år er antallet af indbrud i København Kommune faldet, og i 3. kvartal i 2018 blev der kun begået 325 indbrud sammenlignet med 4. kvartal i 2009, hvor tallet var helt oppe på 1591.

Selvom antallet af indbrud falder, kan det dog stadig betale sig at gøre en indsats for at sikre sin bolig mod indbrud. Her kan du læse mere om, hvordan du bedst gør det. 

Gør det besværligt for tyvene

Når du skal sikre dit hjem mod indbrud, handler det i høj grad om at gøre det så svært for tyvene som muligt. Det gør du først og fremmest ved at sikre døre og vinduer. Det er især vigtigt at sørge for, at der er installeret gode låse i yderdørene, og derfor bør du få dem vurderet af en professionel.

Det kan du gøre ved at kontakte en låsesmed i København, som kan fortælle dig, om det er nødvendigt at skifte dine låse ud med en mere sikker model, der ikke er nem at bore op. Jo sværere det er for tyvene at komme ind, jo større er sandsynligheden for at dit hjem ikke udsættes for indbrud.

Lav aftaler med naboerne

Ud over at sikre døre og vinduer kan du også med fordel alliere dig med dine naboer og bede dem om at holde øje med dit hjem, når du rejser på ferie eller på anden måde forlader dit det i en længere periode.

Få dem til at tømme postkassen, parkere deres bil i indkørslen og smide skrald ud i skraldespanden, så dit hjem ser mere beboet ud. En tyvs værste frygt er opmærksomme naboer, og det gør derfor en kæmpe forskel at holde øje med hinandens hjem. 

Invester i en alarm

Mange danskere har allerede tyverialarmer installeret i hjemmet, og hvis du ikke er en af dem, bør du overveje at blive det. En alarm afskrækker tyvene for at forsøge indbrud, da de ved, at der bliver holdt øje med hjemmet, når dets beboere er bortrejst. Den kan også aktiveres når du er hjemme, for eksempel i nattetimerne.