Foto: Shutterstoc

Hvis du står og skal have en bolig i København, så er der et utal af ting, som du skal være opmærksom på. Du vil trods alt gerne sikre dig, at din bolig virkelig giver dig værdi for pengene, og at der ikke kommer uforudsete ekstraregninger.

Du skal sikre dig en ordentlig tilstandsrapport over boligen, før du afgiver et bud. Du skal sikre dig, at du er ordentligt oplyst om eventuelle servitutter på ejendommen. Har du check på, at grunden ikke er kortlagt som forurenet grundet tidligere industriel aktivitet på matriklen? Dette er en særlig, men hyppig problemstilling, som kommer op, hvis man kigger efter bolig i København og omegn. Hvad så med tilstanden af kloakken? Listen med spørgsmål og særlige forhold at være opmærksom på og tage stilling til fortsætter. Det er bestemt ikke nemt at skulle købe ny bolig!

Det er også altid en god ide at holde sig ajour med de seneste ændringer i lovgivningen omkring eksempelvis grundskyld og boligskat. Ofte kan du få hjælp af en boligadvokat til at afklare mange af disse forhold og tvivlsspørgsmål.

Derfor kan det være en god ide at købe bolig nu

På grund af nylige ændringer i boligskatten kan det være attraktivt at købe bolig nu i stedet for om 2 år. Har man planer om at købe nyt hus, hvor man skal bo i mange år endnu, så kan det være fordelagtigt at købe før 2021. Dette gælder især, hvis du bor i københavnsområdet.

I 2017 blev der nemlig indgået en ny aftale om boligskat, som træder i kraft i 2021. Denne aftale kommer til at sikre en skatterabat til eksisterende boligejere på det tidspunkt, aftalen træder i kraft. Denne skatterabat ophører, når boligen sælges. Derfor giver det rigtig meget mening at investere i den nye bolig nu, hvis det er den, som du skal bo i mange år fremover.

Efter 2021 stiger boligskatten nemlig. Dette kommer til at ske særligt i københavnsområdet, men også i de store byer i resten af landet. Skatterabatten, der kan opnås, er et fast beløb hvert år. Derfor kan det være en god ide at blive boende i huset i lang tid.

Det er naturligvis de færreste boligejere, som er eksperter i skatterabat. De fleste mennesker har heller ikke tid til at sætte sig ordentligt ind i tingene, når der også er en masse andre ting at tænke på i dagligdagen. Dette gælder særligt, hvis der er en masse andre presserende overvejelser omkring boligkøbet. Her kan en digital boligadvokat virkelig være dig til stor gavn!

Vi har været i kontakt med boligadvokat Stine Bendsen fra NemAdvokat.

“Der er altid mange faktorer, der spiller sig ind, når man køber fast ejendom. For manges tilfælde er det grundet et reelt behov for boligfornyelse. I dette tilfælde ville man ikke afvente markedet og købe bolig om 2 år, idet behovet er tilstede nu og her. Man vil derved også være bekendt med risikoen for en eventuel prisnedgang. I det tilfælde, hvor man erhverver sig bolig i investeringsøjemed, vil det kunne være en fordel at afvente markedet” udtaler Stine Bendsen.

Foto: Stine Bendsen

Find en billig boligadvokat på internettet

En boligadvokat kan gøre dit liv væsentligt nemmere, når du skal flytte. Boligadvokaten kan nemlig yde rådgivning omkring alle de svære forhold og overvejelser omkring huskøb.

Du kan endvidere spare penge, hvis du finder en boligadvokat på internettet. Ved at benytte dig af rådgivning fra en digital boligadvokat som eksempelvis NemAdvokat kan du opnå en række fordele. Den digitale boligadvokat er nemlig højt specialiseret i bolighandler og derfor meget rutineret og erfaren i forskellige problemstillinger omkring huskøb. Samtidig er en digital boligadvokat typisk billigere end en “traditionel” advokat, fordi kontorpladserne ikke behøver at ligge et fint og dyrt sted. Dette hjælper med at holde prisen nede for dig som vordende boligejer!

Hvordan ved du så, at du har fundet den rette boligadvokat på internettet? Der er trods alt så mange forskellige at vælge imellem på markedet. Dette er heldigvis nemt at svare på. Du kan nemlig altid få et godt overblik over de gode advokater på hjemmesider så som Trustpilot. Du kan også altid høre, hvad dine venner og bekendte har af erfaringer med boligadvokater. Mulighederne er mange for at gøre livet lidt nemmere for dig selv!