Det er blot en lille måned siden, at eSuperligaen satte den første kamp i søen.

16 hold fra de bedste danske fodboldklubber dyster om at kunne kalde sig Danmarkmester i eSuperligaen, der er en virtuel udgave af den Superliga, som de fleste kender i dag.

Selvom den blot har været i gang i en måneds tid, så er vi også allerede ved at nærme os afslutningen på det hele. Mens den rigtige Superliga kører fra juli til april, så kører eSuperligaen kun i syv uger. Det er hvert fald planen i den første sæson, men derfra kan det godt tænkes, at den kommer til at udgive sig.

eSuperligaen har sin endelig afslutning den 17. december, hvor der skal spilles play-off i studiet i København. Her vil der over hele dagen bliver spillet kvartfinaler, semifinaler og sidst men ikke mindst den afgørende finale. Det er otte hold, der går videre til gruppespillet, og derfor afgøres det allerede i næste uge, hvilke otte hold, de skal gå videre til finale-spillet.

Betting på eSuperligaen

I takt med at eSuperligaen er gået hen og blevet en reel ting, en rigtig esports, så betyder det også, at bookmakerne har sat odds på de mange forskellige begivenheder. 

Det fungerer på næsten samme måde, som hvis du skulle spille på en rigtig fodboldkamp. Du kan spille på vinderen af kampen, du kan spille på handicap, og du skal spille på o/u x antal mål. Det er simpelt at gå til, og alle kampe der spilles på, kan ses direkte via canal9 eller deres hjemmeside dplay.

Det er dog en god ide at kende alt til eSuperligaen, før du går i gang, så tag et kig på denne guide, før du sætter et væddemål.

Publikum til eSuperligaen

Det har været ganske gratis at overvære kampene i den danske eSuperliga i denne første måned af turneringens levetid, og det samme er tilfældet, når der afvikles slutspillet den 17. december. Det betyder også, at du har mulighed for at komme med som publikummer i studiet i København, og herunder finder du ud af, hvad du skal gøre.

Først skal du gå ind på eSuperligaens hjemmeside, hvor du kan udfylde en formular. Billetterne uddeles efter først til mølle, så det gælder om at være hurtig, hvis de vil se de største danske esports-stjerner i aktion. Foruden navn, email og adresse, skal du også fortælle hvilken dag, du gerne vil være publikum til eSuperligaen, og hvilket hold du holder med, hvis du altså har en favorit.

Det er ikke nødvendigt at være fan af et hold i eSuperligaen, men det styrker naturligvis dine chancer, da de umiddelbart helst vil have fans af klubberne med ind som publikummer.

Du skal være opmærksom på, at optagelserne foregår fra klokken 16 til 22. Så du skal være publikummer til alle de kampe, der spilles i en given runde i eSuperligaen, og kan derfor ikke bare vælge at overvære en enkelt eller to kampe for derefter at gå hjem. 

Tiden går dog hurtigt, og det er et underholdende arrangement, hvor der sker en masse i løbet af aftenen.