Foto: Shutterstoc

Nævn to fodboldklubber i Storkøbenhavn. Så svarer 90% formentlig Brøndby og FC København, der hører til på henholdsvis Vestegnen og Østerbro.

Men hvad med de glemte, traditionsrige fodboldklubber med base i København og lille, men meget dedikeret, flok fans?

Boldklubben af 1893

B.93, som Boldklubben af 1893 til dagligt forkortes til, er en af Danmarks mest vindende fodboldklubber gennem tiden. Hele ni DM-titler er det blevet til i klubbens over 100 år lange historie, men meget sigende er der ikke kommet en mesterskabspokal i klubskabet siden 1946, hvor det sidste mesterskab blev vundet.

Man frister nu en tilværelse i 2. division, hvor bookmakerne heller ikke spår klubben gode chancer for oprykning til landets næstbedste række.

Akademikernes Boldklub

AB, som Akademikernes Boldklub mere mundret hedder, har en hel del til fælles med føromtalte B.93. Klubben er stiftet på næsten samme tid som B.93, har også vundet mesterskabet ni gange og står ligeledes mede en pokaltitel.

Klubben, der holder til i Gladsaxe og oprindeligt blev stiftet af ja, akademikere fra to klubber, har dog opnået mere succes i nyere tid end konkurrenterne fra Østerbro. Således vandt man bronzemedaljer i både 1999 og 2000, mens 2001 og bød på en plads i pokalfinalen, inden man rykkede ud af Superligaen i 2004.

Siden er det dog blevet til noget af en deroute ned i 2. division sammen med B.93, hvor ”Uglerne” dog spås bedre chancer for oprykning.

Honorable mentions: BK Frem og Fremad Amager

Det er heller ikke til at komme udenom arbejderklubberne BK Frem og Fremad Amager. Førstnævnte tiltrækker stadig en engageret skare af dedikerede fans til Valby Idrætspark, hvor holdet efterhånden har spenderet en del sæsoner i landets tredjebedste række.

Bedst af de fire traditionsklubber er dog Fremad Amager. Klubben fra Sundbyøster har aldrig vundet DM-guld, men til gengæld har holdet kravlet op som en fast del af 1. division efter en hel del sæsoner som ”elevatorhold” mellem næstbedste og tredjebedste række. 

Cykler man forbi på kampdage, vil man stadig henover hækken kunne dufte de velsmagende grillpølser.

Artiklen er skrevet af oddsbonussen.dk, som analyserer bookmakernes odds, bonusser og tilbud.