Foto: Shutterstoc

Det er efterhånden mange sæsoner siden, at FC København ikke var blandt mesterskabsfavoritterne i superligaen. Byens stolthed har været en dominerende faktor i dansk fodbold i årevis, og meget tyder på, at det vil de også være i den nuværende sæson.

Sponsoreret artikel

Trods en større udskiftning i spillertruppen ser FCK ud til at være kommet godt ud af transfervinduet med mange spændende indkøb. Store profiler fra sidste sæson har forladt mesterskabsklubben over sommeren, men der er store forhåbninger om at de nyindkøbte spillere vil udfylde tomrummet og være med til at sikre klubben endnu en succesfuld sæson i både superligaen og i de europæiske turneringer.

Ambitionerne er i hvert fald skyhøje hos de forsvarende mestre, og skal man tro bookmakerne, er FC København da også igen klare favoritter til at slutte øverst i tabellen. Den store aktivitet på sommerens transfermarked med indkøb af nye spillere til at supplere en sammenspillet stamme giver forhåbninger om en endnu stor sæson for løverne.

Markante spillerhandler

Da 2019/20 sæsonens mange superligaen kampe blev sparket i gang, var der flere nye ansigter i startopstilling hos FC København. Et af de nye ansigter var målmanden Sten Grytebust, der fik debut mod sin tidligere klub og holdkammerater fra OB. Norske Grytebust erstatter i buret finske Jesse Joronen, der fornylig skiftede den danske hovedstad ud med italienske Brescia. 

Denis Vavro er en anden stor profil, der skiftede FCK ud med en italiensk klub i sommerferien. Den 23-årige slovak spiller efter et par succesfulde år i København nu for storklubben Lazio. Det ser dog ud til, at klubben har fundet sig en fuldgod erstatning i Victor Nelsson, som mesterklubben har hentet i FC Nordsjælland.

Kan Robert Skov fortsætte klassespillet

Den helt store profil i FCKs seneste mesterskabssæson, Robert Skov, der fik sit helt store gennembrud i superligaen sidste sæson, fejrede sin debutsæson i hovedstadsklubben ved at blive topscorer i ligaen med rekordhøje 29 mål og samtidig blive kåret som ‘Årets profil’ i Superligaen af Spillerforeningen. 

Det kan dog blive en udfordring for den tidligere Silkeborgspiller at levere en lige så formidable sæson, som han gjorde sidste år, og det er måske også for meget at forvente, at han igen kan præstere en så fantastisk og succesfuld sæson. Men lidt mindre kan også gøre det, og Robert Skov vil uden tvivl være en af de bærende kræfter på holdet og gøre sit for at klubben igen ender helt i top.

Gode chancer for endnu et mesterskab

København er for mange kendt som en by med et utal af fremragende restauranter og gastronomi i absolut verdensklasse. Byen byder ligeledes på mange spændende seværdigheder, hvor der er timevis af underholdning i vente for folk i alle aldre. En tur i Parken for at se en kamp med Danmarks i særklasse bedste fodboldklub er bestemt en af de af de seværdigheder, der giver underholdning til op over begge ører.

Den store udskiftning i truppen ser ikke umiddelbart ud til at have svækket FCKs chancer for at vinde endnu et mesterskab til deres i forvejen imponerende samling af trofæer. Tværtimod ser holdet ud til at være i rigtig god forfatning og er igen klar favorit til at vinde det danske mesterskab. Træner Ståle Solbakken er da også ganske godt tilfreds med klubben handler i sommerens transfervindue.

Holdet virker allerede som en dynamisk og sammentømret enhed, der har spillet sammen i årevis. Det giver store forhåbninger om endnu en flot sæson, hvor holdet med de mange nye og gode indkøb nok ikke kommer til at mærke meget til, at Nicolai Boilesen vil være ude store dele af sæsonen med en alvorlig knæskade.