Foto: Copenhagen Light Festival

Selvom vi er midt i en mørk og kold tid, så er der god grund til at bevæge sig udenfor den kommende måned.

København komme til at emme af liv og lys i februar måned. Blandt andet lige ved siden af Langebro

Ballonskoven er en interaktiv lysinstallation i Haveparken på Islands Brygge, som kan opleves fra 2. februar klokken 17 i forbindelse med Copenhagen Light Festival, der indtager flere placeringer i hovedstaden den kommende tid og lyser byen op i vintermørket.

Ballonskoven er skabt af kunstnerne Delphine Piault og Frédéric Dilé og består af 200 lysende balloner, som aktiveres af menneskers bevægelser. Når folk passerer forbi dem, lyser de op, ligesom at de også bevæger sig med vinden. 

Borgere og turister kan i løbet af hele februar gratis gå på opdagelse mellem de lysende balloner, som svæver let i to meters højde og lyser op ved den mindste bevægelse. Ballonerne er udstyret med sensorer, der registrerer bevægelser ved at lyse op og blinke, og værket tager sig således forskelligt ud, alt efter om du observerer det på afstand eller går en tur inde i ‘skoven’.

Lys over Islands Brygge

Kunstværket er placeret på femogtyve øer, der tilsammen skaber et skovlignende romantisk landskab i Havneparken på grusarealet mellem Kulturhuset og Muren på Islands Brygge.

Ballonskoven. Foto: Copenhagen Light Festival

Ballonskoven åbnes for offentligheden klokken 17 med en tale af Tommy Petersen fra København Borgerrepræsentation. 

Flere end 20.000 personer har vist interesse for begivenheden på Facebook, og alle, der møder op til ferniseringen og det første glimt af det magiske ballonværk, bydes på varme drikke og kage. 

Copenhagen Light Festival er Københavns første lysfestival, og målet er at lyse byen op på forskellige spændende måder i hele februar. 

Hele programmet og alle værkerne kan findes på copenhagenlightfestival.org.

Hvad sker der: Ballonskoven / Copenhagen Light Festival
Hvor sker det: Havneparken/Kulturhuset, Islands Brygge 18, København S
Hvornår sker det: 2. til 28. februar klokken 17-23 hver dag

Ny lysfestival byder på kæmpe ballonskov og kilometerlang laserstråle tværs over København