Foto: Shutterstoc

Den dejligt lange skolesommerferie er lige om hjørnet, så det er tid til at finde på en masse sjove ting, som dit barn eller dine børn kan lave for at få det bedste ud af sommeren.

Også selvom du måske ikke selv har mulighed for at følges med dem, før du selv får sommerferie. Her er nogle forslag til alle fra de mindste til de største børn.

Rutsjebaner, dans, teater og troldejagt

Det er altid svært at få hele kabalen til at gå op, når éns små børn har fri, og man ikke selv har. Læs her om de forskellige muligheder for pasning i København. Hvis man er heldig, kan det lykkes at få hjælp af venner og familie, som kan tage din øjesten med på eventyr. I så fald er Tivoli og Bakken oplagte destinationer. Men mere intime og inspirerende oplevelser kan f.eks. fås til Fælledparkens årlige familiedans eller i de mange gode børneteatre. I de seneste år er det også blevet populært at gå på opdagelse efter Thomas Dambos nu højt elskede troldefigurer.

En dejlig dukkert

De større børn, som godt kan klare sig selv, når mor og far ikke er der, får nok mere ud af at samle vennerne, finde badetøjet frem og hoppe i vandet. København byder f.eks. på strande på Amager og ved Svanemøllen samt havnebade ved bl.a. Islands Brygge og Fisketorvet. Der er selvfølgelig også et udvalg af svømmehaller, hvis badetrangen bliver uimodståelig på en gråvejrsdag, men intet slår vand varmet op af solens egne stråler. Badning, hvad enten uden- eller indendørs, er desuden utrolig svært at få nok af, så dine børn og deres kammerater kan få adskillige dage til at gå hen over sommeren ved at tage til forskellige badesteder eller for den sags skyld besøge samme sted igen og igen.

Det kan jo også være, at du selv har fri, men selv da er det meget rart (for alle parter), at børnene kommer ud og oplever noget med andre end sine forældre, hvad enten andre voksne eller jævnaldrende. Det giver også dig tid til at slappe helt af med en stille gåtur, lægge et puslespil eller spille casino på din mobil i Danmark. Så kan du i ro og mag glæde dig til at høre alle de vilde historier, når dit barn eller dine børn kommer hjem igen efter en uforglemmelig dag.