Foto: Shutterstoc

Når man bor et sted og færdes der til daglig, har mange en tendens til at overse alle de skønne, små steder rundt om i byen. Man færdes simpelthen mest der, hvor man har en grund til at være og er sjældent turist i egen by.

De fleste kender til de fantastiske kanaler i Nyhavn, Tivoli, og alle de fine slotte, men København byder også på en lang række fantastiske små perler af skøn natur, der ligger spredt i og omkring byen. I denne artikel vil vi tage dig med på en lille tur ud i Københavns smukke grønne områder.

De skønneste parker og haver

Øverst på listen er nok for mange Den Botaniske Have. Selve haven er frit tilgængelig for offentligheden og byder på et væld af små, snørklede gangstier, skønne damme med farvestrålende fisk, statuer, og blomster og planter i tusindtal. Der er også Sommerfuglehuset, som helt klart er et besøg værd, og som rummer tusindvis af sommerfugle, frøer og smukke planter. Der er også Vestre Kirkegård, som spænder over hele 54 hektarer og er dermed Danmarks største kirkegård. Den blev anlagt i 1870 som byens primære gravplads, og mange benytter i dag stedet til at gå en lang tur i de afslappende og grønne omgivelser, hvor man kan tømme hovedet for tanker. En god gåtur, og specielt i det grønne og i den friske luft, er godt både for kroppen og sindet.

Slår vi blikket mod Vestamager, så finder vi Kalvebod Fælled – et skønt sted, hvor naturen trives i allerbedste forstand. Området er et reservat for vandfugle, som er fredede, og jorden omkring strandengen og skoven er fuldstændig fri for sprøjtegifte. Tager du en tur derud, vil du højst sandsynligt møde et par af de 1200 heste, køer og hjorte, der går rundt derude for at holde skovens udbredelse i skak. Et vidunderligt sted, hvor du også kan leje cykler og andet friluftsudstyr hos Naturcenter Vestamager.

Rød og hvide attraktioner

Danmark er kendt for sine virkelig danske attraktioner. Fodbolden, klaphattene, bannere – alt er rødt og hvidt. Der er endda en spillemaskine kaldet Danish Flip, som inkorporerer alt, hvad der er dansk, ind i ét spil i en kaskade af rødt og hvidt! Men et af de mest danske attraktioner – og traditioner – er måske det ikoniske vagtskifte på Amalienborg Slot. Det er med garanti en meget mindeværdig oplevelse at opleve dette ritual. Den danske livgarde står kongevagt ved slottet, når regenten bor på slottet, og i denne periode er der vagtskifte hver dag klokken 12.

Det er også muligt at gå en tur gennem København og opleve alt, hvad byen har at byde på. Vidunderlige og gamle arkitektoniske perler, historiske statuer, der bærer vidne om vores fortid. Du kan også gå en tur forbi Den Lille Havfrue eller måske en energigivende tur gennem det opblomstrende Carlsberg byområde.

Er du til lidt mere fart over feltet, findes der et hav af gode cykelruter rundt omkring København. Der er både noget for dem, der er til vand- og havudsigt, og til dem, der elsker bakker og vildt terræn. København rummer noget for alle og især for dem, der søger mod naturen for at lade op og lade tankerne fare.