26-årige Lin Krogh blev ked af det, da hun så, hvordan kunder hos bageren ignorerede en ældre mand, der havde brug for hjælp. Foto: Google Maps

26-årige Lin Krogh fik en klump i halsen, da en ældre mand henvendte sig til hende i den lokale bagerforretning forleden.

Mindst tre mennesker sagde nej og gik lige forbi.

Forbi gåsebrysterne, spandauerne og de grove boller i Eriks Bageri på Amager og ud af døren, selvom en ældre mand hjælpeløst forsøgte at henvende sig til kunderne i bageriet, hvor 26-årige Lin Krogh også stod sammen med sin kæreste mandag formiddag.

– Jeg fik så ondt i maven, og jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at det kunne være mine forældre eller bedsteforældre. Hvor må det være svært at stå i den situation, hvor man ikke kan selv kan noget og må spørge andre om hjælp, siger Lin Krogh til KBH.dk.

Hun havde netop været til lægen og besluttede sig sammen med sin kæreste for at tage morgenbrød med hjem, da hun opdagede den ældre herre, der bad folk i forretningen om en tjeneste.

– Han spurgte os, da vi skulle til at gå, om vi ville hjælpe ham over til 7-Eleven, og det sagde vi ja til og tog ham under armen, hvorefter han faktisk gik i ret frisk trav.

– Vi snakkede lidt, og han fortalte, at han var fyldt 83 år i går, og han var blevet fejret af sin familie. Når han var nået til 7-Eleven, så kunne han godt tage den derfra selv, og det var jo en tur på 50 meter, så det tog ingen tid, siger Lin Krogh.

Da kæresteparret havde hjulpet manden, sad følelsen af frustration i kroppen hos Lin Krogh, og derfor besluttede den unge kvinde, at dele sin oplevelse i bageren på Facebook.

– Jeg bliver gal, når folk bare ignorerer sådan en mand. Folk kan bare ikke se udover deres egen næsetip. Folk har svært ved at have lidt empati og medfølelse med andre, siger hun til KBH.dk. 

Inde i bagerforretningen stod en ældre mand og spurgte kunderne om hjælp, men folk gik lige forbi. Foto: Google Maps

I sit opslag tegnede Lin Krogh en streg mellem bageren og 7-Eleven for at vise, hvor lille en tjeneste den ældre mand bad om. Foto: Lin Krogh

Og opslaget fik i den grad folk til tasterne på Facebook. På under et døgn har opslaget fået 800 kommentarer, og langt de fleste bakker op om Lin Kroghs opfordring om at gøre noget mere for nogle andre.

– Der var faktisk én af de kvinder, som selv var gået forbi manden, der skrev til mig. Hun undskyldte sig med, at hun faktisk havde travlt, men det er heller ikke for at pege fingre af hende. Det er mere et lille opråb om, at man skal hjælpe hinanden.

– Jeg er ikke noget mere særligt end andre mennesker, fordi jeg hjalp manden. Jeg mener bare, at det skal være naturligt, at vi hjælper hinanden på vej på den måde, når der er brug for det, siger Lin Krogh til KBH.dk.

Lin er ikke den eneste, der har haft en dårlig oplevelse hos bageren. Lærke følte sig decideret snydt efter hun havde købt rugbrød i Lagkagehuset.