Da den 35-årige mand gik gennem paskontrollen, blev en alarm udløst. Foto: Politi

En 35-årig mand er blevet anholdt i lufthavnen og sigtet for voldtægt. En forbrydelse, som manden angiveligt begik tilbage i september mod et kvindeligt offer.

Københavns Politi har længe været på sporet af en 35-årige mand, der er mistænkt for at have voldtaget en kvinde i København tilbage i september måned.

I dag klappede fælden endelig, da manden gik gennem paskontrollen i Københavns Lufthavn med retning mod sit hjemland Rumænien.

– Vi har længe været efter ham, da vi havde en meget god idé om, hvem han var.

– Men da han skulle gennem vores udvidede paskontrol, blev han anholdt, siger vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard til KBH.dk.

Anholdelsen skete uden dramatik, og andre passagerer bemærkede formentlig slet ikke, at manden blev anholdt.

– Det foregår jo på den måde, at passagererne får scannet deres pas, når de rejser ud, men hvis de skylder noget eller er eftersøgte, så slår en alarm ud, og så bliver de tilbageholdt, forklarer Jesper Bangsgaard.

Manden var eftersøgt af politiet, og da han fik scannet sit pas, gik en alarm. Foto: Shutterstock 

Manden blev tilbageholdt i lufthavnen og selve anholdelsen forløb roligt, da gerningsmanden gik frivilligt med betjentene.

Københavns Politi vil ikke oplyse yderligere detaljer om den voldtægt, som den 35-årige rumænske mand nu er blevet sigtet for.

Politiet vil kun oplyse, at manden er mistænkt og sigtet for at have voldtaget en kvinde et ikke nærmere specificeret sted i København i september måned, og politiet vil ikke afsløre yderligere af hensyn til offeret.

Den udvidede paskontrol i lufthavnen trådte i kraft 7. oktober, og her skal alle rejsende fra Schengen-landene vise pas til og fra lande, der ligger udenfor Schengen-aftalen.

Uanset om man er dansker eller udlænding, så skal man altså vise pas til politiet, og den kontrol har fået indtil flere personer i fedtefadet.

– Det har foreløbigt været en ret stor succes, og selvom jeg ikke sidder med nogle tal, så vil jeg sige, at på ugentligt basis så fanger vi op til flere, der skylder os noget, inden de rejser. Det kan være fogeden eller eftersøgte, der bliver taget i kontrollen, siger Jesper Bangsgaard til KBH.dk.

42-årig taget med maskingevær og et kvart ton hash: Idømt 10 års fængsel