En kommunal skurvogn skal genskabe trygheden i Mjølnerparken på Nørrebro. Foto: Københavns Kommune

Efter den seneste tids skyderier på Nørrebro har Københavns Kommune nu rullet en skurvogn ind i Mjølnerparken for at skabe tryghed i området og rådgive borgerne.

For borgerne i Mjølnerparken på Nørrebro er bandekonflikten en del af hverdagen. 

Hver gang mørket falder på, og en bil gasser op, eller der lyder skud på gaden, skaber det utryghed i lokalmiljøet. 

Den utryghed vil Københavns Kommune nu gøre noget ved, og derfor har Center for Forebyggelse og Rådgivning taget et nyt værktøj i brug – en skurvogn, der skal være et fælles mødested for borgere, som føler sig utrygge i området. 

– Vi vil forsøge at skabe mere tryghed i Mjølnerparken, som længe har været tynget af bandekonflikten.

– Frygt og utryghed har mindsket bevægeligheden for beboerne, det vil sige, at der kan være ting, de ikke har fået gjort, som vi kan få samlet op på eller hjælpe dem i gang med, siger Sami El Shimy fra Københavnerteamet.

Skurvognen står ved Mjølnerparken og er åben for alle bekymrede københavnere, der har bruge for råd og vejledning. Foto: Københavns Kommune

Københavnerteamet og Døgnvagten sidder klar i skurvognen, der er placeret centralt på parkeringspladsen ved Mjølnerparken. Skurvognen er åben tre dage om ugen for alle borgere, der savner vejledning eller gode råd, der kan skabe tryghed under bandekonflikten.

– Det er vigtigt, at vi viser, vi gerne vil være herude. Der er så mange dårlige historier fra området, men de fleste beboere er ikke en del af de dårlige historier, og der er mange, der har brug for hjælp, siger Sebrina Blaaberg, som er socialrådgiver i Døgnvagten.  

Inde i skurvognen sidder medarbejdere klar til at svare på alle slags spørgsmål eller udfordringer, der relaterer sig til bandekonflikten eller sociale udfordringer – hvad enten at nogle børn ikke kommer i skole, eller hvis unge ryger hash eller tager stoffer.

Skurvognen har åbent tre dage om ugen, indtil bandekonflikten stilner af. Foto: Københavns Kommune

– Vi kommer ikke som enkelte tilbud, men som Socialforvatningen i Københavns Kommune og alle de tilbud, det indebærer. Hvis et barn ikke kommer i skole, så hjælper vi der, det kan også være problemer som misbrug, udfordringer med beskæftigelse og meget andet, siger Sami El Shimy.

Skurvognen åbnede i onsdags og skal stå i Mjølnerparken, indtil situationen med bander og skyderier bliver fylder mindre. 

Center for Forebyggelse og Rådgivning håber, at skurvognen kan blive en del af en mere langsigtet indsats for borgerne i området.

Københavnsk ægtepar anholdt i dybt hemmelig sag