Foto: Shutterstoc

Julen er den tid på året, hvor alle bør hygge sig med familien og nyde lækre godter. Det er desværre også den tid, hvor mange mennesker får indbrud i deres hjem, mens de hygger sig andre steder i landet.

Juletiden er den tid, hvor der begås flest indbrud, og det er derfor højsæson for tyveknægte. Heldigvis er er der flere måder på, hvordan kan man undgå indbrud i sit hjem, hvis man ikke er hjemme over julen.

Jesper Pedersen der er ansat hos Fyns Politi, kommer med flere gode råd til, hvordan man kan holde tyvene væk, og det gør han i anledningen af, at de hos Fyns Politi har skrevet en huskesang, som man kan synge inden man forlader hjemmet, så man kan holde tyvene væk.

Selvom den er skrevet af Fyns Politi, så virker den også uden fynsk dialekt, så der er ingen besvær med at bruge den i København.

Gode råd til at undgå indbrud

Inden vi starter med rådene fra vicepolitiinspektøren, så tager vi et hurtigt kig på, hvad en af de mest effektive metoder er. Alarmsystemer til hjemmet er et must, og det er klart den sikreste måde at holde hjemmet fra ubudne gæster.

Alarmer er dog ikke altid nok, og derfor kan man supplere med disse gode råd.

Fjern værdifulde ting fra vinduerne

Det siger lidt sig selv, men der er en vis risiko forbundet med at begå indbrud, og derfor skal belønningen også være stor. Hvis tyvene kan se, at du har masser af dyre ting liggende fremme, så forøger du risikoen for, at de vælger at stjæle i netop dit hjem.

Derfor bør du fjerne alle værdifulde genstande, så de ikke kan blive set, hvis tyven tager sig en kigger ind at dit vindue.

Tænd og sluk lys i løbet af dagen

Hvis dit lys og TV tænder og slukkes i løbet af dagen, vil det give tyven en tro om, at der er nogen hjemme. Derfor bør du investere i en automatisk tænd/sluk knap, der kan gøre dette for dig, mens du er ude af hjemmet.

Indstil den gerne til, at den gør det på tilfælde tidspunkter, da tyvene let kan regne det ud, hvis det er samme tidspunkt hver dag, at lyset og TV bliver tændt og slukket.

Brug din nabo

Hvis din nabo er hjemme i løbet af julen, så bed dem parkere deres bil i din indkørsel. Det giver et billede af, at der er nogen hjemme, især når bilen kommer og går i løbet af dagen.

Samtidig vil det være effektivt, hvis din nabo både tømmer din postkasse og benytter sig af din skraldespand. Hvis posten bliver tømt hver dag, og skraldet hober sig op, så vil tyvene tro, at der bor nogle på adressen.

Med overstående råd er du naturligvis ikke 100 % garanteret, men det hjælper alt sammen til, at der er mindre sandsynlighed for, at tyvene vælger dit hus.