Foto: Shutterstoc

Efter mange år som kærester eller gift kan et parforhold gå i dvale. Der er måske gået hverdag i den, og travlheden dræner jeres energi.

Det er jo ikke, fordi I ikke har lyst til hinanden, det er snarere manglen på overskud, der gør det overskueligt at få tid til mere samvær – også på den intime front, som måske nok er den, der oftest bliver glemt i et parforhold.

Men hvordan får man så lige det hele på rette køl igen? Der er mange metoder, men det kræver naturligvis dedikation og engagement fra begge sider. Har I børn, kan det svært at samle de fornødne kræfter, der skal til. Derfor kommer vi med vores bedste råd til, hvordan I kan genfinde gnisten og få lyst, tid og overskud til hinanden.

Gør det sjovt at være i soveværelset igen

Sexlivet er noget af det, der kan rammes hårdest i krisetider. Derfor er det noget, det absolut bør prioriteres. Sexlegetøj er blevet en mere almindelig del af et parforhold nu om dage, og det er næsten lige så fast interiør i soveværelset som selve sengen og garderobeskabet. Det er en styrke at anerkende, at man godt kan bruge lidt sjov til at spice det hele lidt op. Det er ganske naturligt, og det er ikke, fordi nogle af jer ikke er tilstrækkelige. Det handler jo om at udforske hinanden og give hinanden nydelse. Og så er det uhyre effektivt til at skabe begejstring og glæde i det lille hjem. Køb noget sexlegetøj, og se, hvordan I kommer til at glæde jer til, når børnene er lagt i seng.

Mere åbenhed er vejen frem

Lad os bare indse det. Mænd taler mindre om deres følelser, end kvinder gør. Mere åbenhed fra begge parter er vejen til et sundt og velfungerende parforhold. Siger vi ikke, hvad vi føler, vi har behov for, og hvad der gør os kede af det og glade, sker der bare ikke nogle forbedringer. Vi er nødt til at kommunikere med hinanden. Vi er ikke alle åbne som bøger. Og det er okay. Man skal bare være bevidst om det. Ret basalt handler det bare om at sige, hvordan man har det – hvilket ikke er lige nemt for alle. Er du mere udadvendt end din partner, er det måske dig, der skal tage de første skridt.

Giv hinanden plads til at leve hver for sig i samhørighed

Nok er man kærester eller gift. Men det er ikke ensbetydende med, at man ikke kan have hver sit liv og stadig være i et forhold. Du har dine venner, og han eller hun har sine. Det skal der absolut være plads til, og det skal dyrkes. Det er sundt for os at se andre mennesker og pleje de relationer, vi måske har haft gennem hele livet. Det kan også være her, hvor man taler med venner om problemstillinger i parforholdet og deler erfaringer. Så giv plads til hinanden – det er okay ikke at være sammen 24/7/365.