Det var en grim overraskelse, der ventede en kvinde på cykel fredag morgen. Foto: Shutterstock

En 20-årig rumænsk mand forsøgte at snuppe en computer fra en kvindes cykelkurv ved Kastellet forleden. Men det kom han hurtigt til at fortryde.

Det var en stor forskrækkelse, der ventede en københavnsk kvinde, da hun trak sin cykel på en grussti fredag 24. november klokken ni om morgenen.

På sin ellers fredelige gåtur blev hun pludselig passet op af en yngre mand, der greb ud efter hendes taske, som indeholdt en computer. Herefter stak han af.

– Ved en nærliggende grussti går der en kvinde, som trækker sin cykel, og hun har sin computer i en taske i cykelkurven. Her bliver hun overrasket, da en ung fyr kommer op bagfra og griber fat i tasken og spæner afsted, siger Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Det var her ved Kastellet i Indre By, at to vidner greb ind, da kvinden råbte op. Foto: Google Maps

Men gerningsmanden nåede ikke særlig langt med sit elektroniske udbytte.

– Kvinden bliver forskrækket og råber højlydt ‘hjælp’ og ‘tyveri’.

– Det er der så to forbipasserende og tilfældige mænd, der hører. De to mænd var ikke sammen, men befandt sig blot tilfældigt i området, men de beslutter begge at løbe efter manden, og de pågreb ham hurtigt og uden dramatik, siger Jesper Bangsgaard til KBH.dk. 

Jesper Bangsgaard mener, at det var rasende heldigt, at de to vidner greb ind i sagen, da politiet næppe havde fundet frem til gerningsmanden på anden vis.

– Ham her havde vi sandsynligvis ikke fanget, hvis ikke de to forbipasserende havde trådt til og foretaget en civil anholdelse.

– Normalt anbefaler vi, at man blot ringer til politiet og eventuelt følger efter gerningsmanden, men så længe at man kan foretage en anholdelse, uden at nogen kommer til skade, så er det helt fint med os, siger Jesper Bangsgaard til KBH.dk.

Gerningsmanden var relativt spinkel, cirka 20 år gammel og fra Rumænien.

Han er blevet varetægtsfængslet i 12 dage, og nu vil politiet undersøge muligheden for, at han kan udvises. Derudover venter der ham formentlig en bødestraf.

Byens biografer inviterer alle i biffen for 50 kroner på søndag