Sliders åbner på Enghave Plads 1. december. Foto: Sisse Stroyer

Vesterbro får endnu en burgerjoint, når Sliders åbner på Enghave Plads på fredag. Lukas Grahams bassist Magnus Larsson er idémanden bag, og Esben Bjerre har stået for indretningen.

Det er præcis tre år siden, at Sliders åbnede på Nørrebrogade og introducerede københavnerne for det amerikanske miniburger-koncept med stor succes. Nu åbner det samme hold endnu en Sliders, og denne gang er det Vesterbro, der får fornøjelsen.

Den nye restaurant kommer til at ligge i den gamle Nordea-bank for enden af Istedgade på Enghave Plads, og det er ikke et tilfælde, at Sliders har valgt netop den placering:

– Vesterbro er enormt præget af en lokal stemning, hvor folk hygger og hænger ud. Derfor føler vi, at vi passer ind med vores store fællesborde og free seating. Her kan man mærke hinanden og høre byen, det er jeg personligt vildt glad for, siger restauratør Christian Boysen til KBH.dk.

– Vi ville gerne inviteres ind til at være en del af det Vesterbro, som vi elsker. Og for at give til kvarteret, så har vi finpudset Sliders og indrettet restauranten til den kræsne Vesterbro’er, som gerne vil være social, mæt for en håndøre og derudover elsker godt design.

Sliders har vundet flere priser for deres mad. Foto: Sisse Stroyer

Christian Boysen åbner den nye Sliders sammen med Magnus Larsson, der måske er bedre kendt som Lukas Grahams bassist, restauratør Ludvig Abildtrup og producer Stefan Forrest.

Holdet har fået tv- og radiovært Esben Bjerre til at trylle den gamle bank om til det perfekte hang out-spot for burgersultne Vesterbro-borgere.

– Alle kender den gamle bank på Enghave Plads. Jeg har nok selv hævet kontanter der mere, end jeg husker. Derfor er det også bare enormt at få lov til at pille ved en bygning, som alle på Vesterbro har en eller anden relation til. Der er så meget sjæl og historie i stedet, som jeg har kunne tilføre til, og det glæder jeg mig til at vise for bydelens beboere, siger Esben Bjerre til KBH.dk.

– Jeg har aldrig lavet sådan noget før, derfor er det også et vanvittigt privilegium, at drengene fra Sliders tog en chance på mig. At få lov til at tage en gammel bankbygning, som alle i kvarteret har en eller form tilknytning til, og bevare den følelse, men gøre stedet rart og eksklusivt. Det har været en gave, siger han og tilføjer, at at det skal være en oplevelse at være gæst på restauranten.

Herover: Esben Bjerre, Ludvig Abildtrup, Magnus Larsson og Christian Boysen. Foto: Sisse Stroyer

Sliders adskiller fra andre burgerjoints ved at bruge indgredienser, de færreste forbinder med burgere.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du nem aftensmad på 30 minutter

Du kan for eksempel vælge en ‘big poppa’, som på trods af navnet er lille og indeholder braiseret svin i fløde med syrlige rysteribs, peberrod og frisk raddichio. Eller en ‘ugly duckling’, som er fyldt med braiseret ande- og kyllingbryst i sød chili, hoisinsauce, toppet med sukkerærter, forårsløg og peanuts.

Sliders tilbyder både at stille den lille og store sult. En enkelt slider koster 45 kroner, mens den ægte sult kan stilles med tre miniburgere og en omgang fritter for 129 kroner.

Den nye Sliders på Vesterbro inviterer alle til stor åbningsfest nu på fredag med gratis guld på fritterne og guld i øllen.

Sliders åbnede på Nørrebrogade i november 2014. Foto: Sisse Stroyer

Hvad sker der: Sliders åbner på Vesterbro
Hvor sker det: Enghave Plads 4, København V
Hvornår sker det: 1. december klokken 12

PS Bar & Grill er åbnet på Østerbrogade med fristende nyt koncept