Mai blev ramt af en bil, da hun gik over et fodgængerfelt på Amager. Foto: Shutterstock

Mai Vellev blev ramt af en bil i et fodgængerfelt på Amager i mandags. Nu efterlyser hun bilisten.

– Det regner, og det blæser meget, og jeg holder godt fast i min paraply med begge hænder. Det bliver grønt for mig ved krydset, og jeg når at træde måske tre eller fire skridt ud på fodgængerovergangen, inden jeg bliver ramt.

Sådan lyder det fra 53-årige Mai Vellev, der i i mandags fik sig en slem forskrækkelse, da en bil kørte ind i hende ved 17.30 tiden i krydset mellem Løjtegårdsvej og Kongelundsvej på Amager.

Hun skulle blot til den nærmeste metrostation og hjem fra arbejde, da det pludselig gik galt, uden at hun kunne nå at undvige.

– Jeg opdager først for alvor, at jeg er blevet ramt af en bil, da jeg bliver kastet ned på jorden og lander på asfalten. Her kan jeg mærke, at det iskolde vand går gennem mine cowboybukser, siger fra Mai Vellev til KBH.dk.

– Jeg rejser mig op og en mand træder ud af bilen, og siger ‘undskyld, undskyld, er du okay?’. Jeg svarede ‘ja, det ved jeg ikke, jeg har lige rejst mig’. Jeg var rystet. Han siger, at han slet ikke så mig, og jeg siger ‘jamen, der var jo grønt for mig’.

Manden siger undskyld igen, og tilbyder at køre ind til siden og udveksle numre og få styr på sagen, men Mai Vellev siger nej tak. Hun vil blot hjem, selvom hun knap kan hænge sammen i metroen.

Hun var simpelthen så paf over oplevelsen, at hun ikke fik tænkt sig om og udvekslet oplysninger med bilisten. Og det fortryder hun nu.

Det var her i krydset med de to gennemkørende veje, at Mai Vellev blev ramt af bilen.  Foto: Google Maps

– Jeg tog metroen hjem, men jeg var ikke mig selv. Hele vejen derhen rystede jeg og hulkede, og i metroen hjem kunne jeg slet ikke samle mig. Jeg var i chok, siger Mai Vellev til KBH.dk.

Da Mai Vellev gik i seng samme aften, kunne hun ikke sove ordentligt. Hendes arm og skulder gjorde ondt, og hun havde fået en stor bule på venstre side af låret, og tankerne og smerterne blandede sig sammen.

– Da jeg gik på arbejde næste dag, hang jeg slet ikke sammen, og på jobbet blev jeg nødt til at sige til mine kollegaer, at jeg var blevet kørt ned, og så brød jeg bare sammen og tudede igen, siger Mai Vellev.

Mai Vellev kunne ikke slippe den chokerende oplevelse af uheldet, da først hun var kommet hjem igen. Foto: Mai Vellev

En kollega hjalp hende på skadestuen, og hun har også været i kontakt med både politi og forsikringsselskab i tilfælde af, at hun skulle få mén af påkørslen.

Nu vil hun meget gerne tale med bilisten, der ramte hende – ikke for at skælde ham ud, men for at tale med ham.

– Jeg har valgt at prøve at efterlyse ham i tilfælde af, at der skulle blive noget, men jeg er blevet meget overrasket over folks reaktioner på Facebook. Mange vil gerne tale om skyld, færdselsloven og reflekser på jakken, men det er slet ikke det, som det handler om. Jeg vil gerne høre hans forklaring, og hvordan han oplevede det, for jeg er sikker på, at han blev ligeså chokeret som mig, siger Mai Vellev.

Hun husker ikke mange detaljer, men hun mener, at manden var dansk af udseende og mørkhåret. Han var cirka 30 år gammel og bar dynejakke og kørte en relativt lille bil. Hun håber, at manden vil tage kontakt til hende på trods af den chokerende oplevelse. Så hun kan få afklaring, som hun siger:

– Jeg er slet ikke vred, og han er ikke nogen skurk. Jeg har været hjemme fra mit arbejde, men har det allerede meget bedre nu, fordi jeg har kunne snakke om oplevelsen, siger hun til KBH.dk.

Papirøen lukker og slukker – men inden året slutter, så lukker øen med et brag af en fest