Filip Rosenaa blev kørt ned på Vesterbro for otte år siden. I dag døjer han med kroniske smerter. Foto: Simon Bodh Nielsen

Filip blev kørt ned af en taxa på Vesterbro for otte år siden og leder nu efter et kvindeligt vidne til ulykken: ‘Det er helt afgørende for min fremtid’.

Filip Rosenaas liv blev ændret radikalt på et uforudsigeligt øjeblik for otte år siden.

Han kom cyklende ad Sønder Boulevard, da en taxa pludselig kørte frem fra en sidegade uden at standse foran hajtænderne. Bilen ramte ham, så han røg op på køleren og videre ned på jorden.

Filip Rosenaa var chokeret og havde ondt i kroppen, og hans eneste tanke var, at han ville hurtigt væk fra situationen.

En kvindelig cyklist, formentlig i 30’erne eller 40’erne, så ulykken ske og stoppede for at hjælpe. Hun fortalte ham, at hun selv havde været udsat for noget lignende, og at det var meget vigtigt at få taxachaufførens kontaktoplysninger.

Hun diskuterede med taxachaufføren, som til sidst modvilligt gik med til at give sine oplysninger til den forslåede unge mand. Havde det ikke været for hende, havde han ikke fået bilistens navn.

Varige mén
Filip Rosenaa læste til psykolog på Københavns Universitet, da han blev kørt ned i 2010. Han manglede kun at aflevere sit speciale, men ulykken satte en stopklods for alle planer og drømme – hans krop var mere medtaget, end han først var klar over.

– De næste to-tre år var jeg inde og ude af hospitaler. Jeg fik konstateret hjernerystelse samme dag som ulykken skete og har i dag kronisk hovedpine. Senere fik jeg konstateret piskesmæld i nakken, og ved en scanning fandt lægerne en prolaps i lænden. Jeg har desuden smerteudstråling i begge ben.

– Jeg har stort set smerter i det meste af min krop hver dag og får metadon og morfinpræparater. Det har ødelagt mit liv, siger Filip Rosenaa til KBH.dk.

Filip Rosenaa, der i dag er 39 år og bor på Amager, afleverede endelig sit speciale i marts 2017 efter mange års kamp, men han kommer aldrig til at få et normalt arbejdsliv, og nu har han pludselig modtaget en besked fra taxachaufførens nye forsikringsselskab, selvom der blev indgået forlig i sagen med det gamle forsikriksselskab for fem år siden.

Taxachaufføren hævder nu efter otte år, at han aldrig ramte Filip Rosenaa med sin bil den dag januar 2010.

Sagen er et spørgsmål om, hvorvidt Filip Rosenaa skal kompenseres for sin tabte erhvervsevne eller ej. Der er mange penge på spil, for han kommer aldrig til at arbejde fuldtid med de mén han har fra ulykken, som også påvirker hans hukommelse og koncentrationsevne – udover de fysiske smerter i hele kroppen.

– Det er så kynisk det spil. De har en klar interesse i at begrænse deres økonomiske tab, og det er grotesk. Nu er jeg havnet i det her otte år efter, og det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle kæmpe med.

– Hvordan kan man indgå forlig i 2013 og så komme i 2018 og sige, at jeg ikke er blevet påkørt? Det giver jo ingen mening.

39-årige Filip Rosenaa fra Amager håber på at finde den kvinde, som så ham blive kørt ned i 2010.

Vil finde vidnet
Filip Rosenaa håber nu på at finde den kvindelige cyklist, som hjalp ham efter ulykken.

– Jeg fik desværre ikke hendes oplysninger den dag. Det er helt afgørende for min fremtid, at jeg finder frem til hende, så hun kan hjælpe mig, nu hvor forsikringsselskabet gør alt for at få min sag til at gå væk, siger han.

Chancen for at finde det kvindelige vidne er lille. Han husker ikke ret meget, andet end at hun var en yngre, hvid kvinde, som måske var i slutningen af 20’erne eller i 30’erne eller 40’erne. Hun cyklede lige bag ham, da ulykken skete.

Der var muligvis et barnesæde på hendes cykel, og hun havde måske kommunefarvet hår, men det er ikke sikkert.

– Det, som er afgørende, og som måske får en klokke til at ringe hos hende, hvis hun læser det her, det er, at hun sagde til mig, at det var helt essentielt, at jeg fik hans oplysninger, fordi hun selv havde været udsat for noget lignende. Hun var oppe og diskutere med denne her taxachauffør. Hun tog kampen med ham, fordi jeg ikke kunne, siger Filip Rosenaa til KBH.dk.

For at få efterlysningen så bredt ud som muligt, har han oprettet en side på Facebook her.

– Er du hende eller kender du hende, så kontakt mig venligst. Du hjalp mig dengang, og jeg håber, at du har lyst til at hjælpe mig igen – uanset hvor lidt eller meget du stadig måtte huske. Kontakt [email protected], skriver Filip Rosenaa på siden.

Stor demonstration på Enghave Plads på lørdag: Borgere vil redde Slagtergårdene i sidste øjeblik

Dagens Nyheder

Besøg også Dagens.dk for dagens seneste nyheder fra ind- og udland. Sitet opdateres 24 timer i døgnet med breaking nyt.