Den lille hvalp vandrede rundt foran Føtex på Nordre Fasanvej 21. december. Foto: Københavns Politi

Der er nyt i sagen om den herreløse hundehvalp, der blev fundet foran Føtex på Frederiksberg i sidste uge.

Københavns Politi efterlyste torsdag 21. december ejeren af en lille lysebrun hundehvalp. Den var blevet fundet af en borger ved Føtex på Nordre Fasanvej, hvor den vandrede rundt alene. 

– Hundehvalp fundet ved Føtex på Nordre Fasanvej på Frederiksberg. Hvis du kender ejeren, så kontakt Københavns Politis afdeling for sagsbehandling på mail [email protected] inden den 24. december 2017, lød efterlysningen på Twitter, som KBH.dk skrev om her.

Politiet oplyste desuden, at hvalpen ville blive overdraget til et dyreinternat, hvis ejeren ikke henvendte sig inden juleaften.

Og ejeren meldte sig aldrig, viser det sig nu. Det fortæller vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard til KBH.dk.

Derfor er den nuttede hundehvalp nu røget videre i systemet. 

– Den var meget slemt angrebet af orm, da vi fik den, og den var heller ikke vaccineret. Derfor er den nu kommet i pleje på et anbringelsessted, hvor der ikke er andre dyr, så den kan blive behandlet og ikke smitter andre hunde, siger Jesper Bangsgaard, som i øvrigt oplyser, at hvalpen er et gadekryds og meget ung. 

Den skønne lille hvalp har ikke fået en navn endnu.

Københavns Politi har en teori om, at den kommer fra en såkaldt ‘illegal kilde’. 

– Vi ved ikke, hvor den kommer fra, men den er ikke øretatoveret, så det kan godt tyde på, at den enten er oprættet sort eller kommer fra udlandet, siger vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard til KBH.dk.

– Under normale vilkår ville man også ret hurtigt opdage, at man manglede sin hundehvalp, tilføjer han med henvisning til, at der formentlig ikke bare er tale om, at en almindelig familie er blevet væk fra deres hvalp. 

Ifølge Jesper Bangsgaard var det lille væsen så hårdt plaget af orm, da den blev fundet, at den konstant havde dårlig mave. Det er derfor sandsynligt, at ejerne fik nok og ikke havde råd til at få den behandlet, hvorfor de i stedet valgte skilte sig af med den på en nem måde.

Men den lille hvalp, som i øvrigt ikke har fået en navn endnu, er altså nu i gode hænder på et anbringelsessted, hvor den modtager omsorg og behandling, så den kan komme sig oven på den barske start på livet.

Når dyrlægen siger god for det, bliver den overdraget til et dyreinternat, hvorefter den kan adopteres af en kærlig familie. 

Københavns Politi har fået masser af henvendelser fra borgere, som ønsker at tage hunden til sig, men Jesper Bangsgaard fortæller, at det er op til dyreinternatet at finde den rigtige familie. 

Frederiksberg: Hundehvalp efterladt ved Føtex på Nordre Fasanvej – hvem er ejeren?