Få en gratis tur nytårsaftensdag, inden den bliver revet ned. Foto: Jens Dresling

31. december er sidste chance for at få en tur i en af Tivolis mest populære forlystelser. Fra 1. januar vil den ikke længere være at finde i haven.

Det er ved at være sidste udkald, hvis du vil drejes rundt og rundt og rundt i Tivolis populære forlystelse Snurretoppen.

Efter 29 år med en halv million ture om året og 13.920.000 ture i alt bliver den gamle forlystelse nemlig skrottet den første dag i det nye år, hvor nedrivningsarbejdet begynder. Det oplyser Tivoli.

Tivoli tager afsked med Snurretoppen nytårsaftensdag, hvor fans af forlystelsen kan komme ind og få en gratis tur, når de blot har betalt entre.

Der kommer en ny forlystelse som erstatning for Snurretoppen. Hvordan den bliver, vil Tivoli dog først afsløre i 2018, hvor forlystelsesparken fejrer 175 års jubilæum og illustrationerne til den nye forlystelse er færdige.

Tivoli løfter dog allerede lidt af sløret og oplyser, at der bliver tale om en relativ vild familieforlystelse.

Snurretoppen har fået børn og voksne til at hvine i næsten 30 år. Foto: Christoffer Sandager/Tivoli

– Der er lidt med vemod at sige farvel til en populær forlystelse som Snurretoppen omvendt så kan gæsterne se frem til en familienyhed der sparker biiip. Tænker der er mange fans af Snurretoppen der kigger forbi og tager en sidste tur, siger Tivolis pressechef Torben Plank.

Oprindelig stod Snurretoppen på den plads, hvor rutsjebanen Dæmonen står i dag. Den blev flyttet til sin nuværende plads i 1989 og re-designet i 1999.

For Tivoli vender der et større arbejde med nedrivningen af området omkring Snurretoppen tæt på Koncertsalen i forbindelse med opbygningen af den nye forlystelse. 

Fra mandag 1. januar vil 20 mand være beskæftiget med at skabe rammerne i området, der vil være afspærret de næste mange måneder.

Det omfattende arbejde kommer til at foregå helt frem til åbningen af sommersæsonen i Tivoli den 24. marts næste år.

Hvis du gerne vil i Tivoli inden året er slut er sidste chance søndag den 31. december. Tivoli holder nemlig traditionen tro åbent nytårsaften, hvor alle havens forlystelser og restauranter er åbne.

Derefter åbner Tivoli igen den anden februar 2018, hvor der er premiere på Vinter i Tivoli, som er en ny sæson i anledning af forlystelsesparkens 175 års jubilæum.

Se Snurretoppen i aktion lige herunder.

Svævende pyramider, havnebad og promenade: Kæmpe badeland åbner på Papirøen i 2021

Video: Tivoli TV – Tivolis officielle YouTube-kanal.