Retssagen mod et forældrepar og en søster fra København er startet, og detaljerne i sagen er chokerende. Foto: Shutterstock

Et københavnsk forældrepar og deres datter står anklaget for gennem syv år at have mishandlet deres yngste søn, indtil han var 15 år gammel.

Slag med bælter og køkkengrej, forbrændte hænder og lussinger. 

En københavnsk familie står anklaget for at have mishandlet og udøvet vold mod den 15-årige søn gennem flere år. Sagen kører netop nu ved Retten på Frederiksberg.

Under det første retsmøde i sagen er det kommet frem, at tre medlemmer af familien er tiltalt for at have udsat drengen for vold siden han fyldte syv år, skriver Ritzau.

Den 50-årige mor er tiltalt for at have holdt drengens hænder over en lighterflamme og dermed forbrændt hans hænder. Hun har desuden også forsøgt at bænde hans tunge med en lighter, lyder anklagen. 

Da drengen ville melde volden til politiet, blev han truet af sin 23-årige søster, der også gav ham lussinger gennem tre år, mens hun var vidende om, at hendes forældre slog den 15-årige dreng, uden at hun greb ind.

Volden stod angiveligt på indtil januar i år, hvorefter familien blev sigtet, og drengen endelig blev anbragt udenfor hjemmet. 

Anklageren mener, at alle tre familiemedlemmer skal straffes med fængsel, og at faderen skal udvises fra Danmark og kræve et indrejseforbud, da han er irakisk statsborger. Både moderen og datteren har dansk statsborgerskab. 

– Det er hele familien, der bliver splittet ad og ødelagt. Familien er meget ulykkelig over denne situation, og at de er blevet sigtede for de her ting. For moderen har det her været chokerende, hun er overrasket og meget ulykkelig, siger Charlotte Møller Larsen, der er forsvarsadvokat for moderen.

Knap hvert sjette barn har oplevet fysisk vold i hjemmet, viser en rapport fra 2016 fra Vive, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Det sker, selvom vold mod børn blev strafbart i 1997, da revselsesretten endeligt blev afskaffet.

Sagen fortsætter ved Retten på Frederiksberg. 

Følg KBH Politirapport på  Facebook for lignende nyheder

Tina parkerede bilen på Vesterbro en mørk aften: Opdagede sammenkrøbet mand i forlygternes skær