Damon Albarn er forsanger i Blur og Gorillaz, som netop er afsløret som hovednavn på Roskilde Festival 2018. Foto: Shutterstoc

Fans kan godt begynde at glæde sig. Roskilde Festival har afsløret endnu et hovednavn, og billetsalget er allerede startet.

Gorillaz er kendt for hits som ‘Clint Eastwood’ og ‘Kids With Guns’ – og forhåbentlig bliver de også snart berømte for at have leveret en forrygende koncert på Orange Scene, som de gæster i 2018. 

Bandet er kendetegnet ved at optræde som tegneseriefigurer i musikvideoer og på plakater. De gæstede sidst Roskilde Festival i 2010 og vender altså nu tilbage – otte år senere. 

– Gorillaz er indbegrebet af, hvad vi som festival gerne vil. En Gorillaz-koncert er både en visuel stærk oplevelse, fordi de lever i det her tegneserieunivers. Det er også en stærk musikalsk oplevelse, fordi de blander punk, pop og elektronisk musik, siger festivalens programchef Anders Wahrén til Ritzau.

Udover Gorillaz har Roskilde Festival netop offentliggjort 11 kunstnere fra programmet. Bruno Mars, Mogwai, Vince Staples og C.V. Jørgensen er allerede blevet afsløret.

Derudover er David Byrne fra Talking Heads, First Aid Kit, Fleet Foxes, Stormzy, Chelsea Wolfe, Clutch, Kakkmaddafakka, Omni, Scour og Slaves på plakaten.

Ifølge festivalen handler det om at blande de helt store navne med mindre kendte kunstnere, som folk måske ikke har hørt om, men som alligevel vil give årets festivalgæster nogle uforglemmelig koncertoplevelser.

Godt 175 kunstnere spiller på næste års Roskilde Festival, som finder sted fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018. Flere navne vil blive offentliggjort inden jul. 

Du kan allerede nu sikre dig en billet til sommerens største danske festival. Billetsalget er netop skudt i gang.

Så skal der rockes: Iron Maiden kommer til København