Den 81-årige kvinde blev forfulgt rundt i butikken,. Da hun kom hjem, fik hun et chok, da hun så, at den samme mand på hendes trappe. Foto: Google Maps

Da Lisbeths 81-årige mor Connie var i Netto for at handle, reagerede hun hurtigt, da hun spottede en mistænkelig mand i butikken. Men mareridtet var ikke ovre.

En ganske almindelig indkøbstur blev på dramatisk vis forvandlet til en ubehagelig oplevelse, da Lisbeths 81-årige mor Connie gik i Netto på Amager Landevej for at købe ind forleden.

– Klokken var kun lidt over ni, da min mor gik i Netto. Hun skulle købe stort ind, da hele familien skulle til middag hos hende i morgen aften, og derfor måtte hun rundt i hele butikken, fortæller den 57-årige datter Lisbeth M. til KBH.dk. 

Men som moderen bevægede sig rundt i butikkens forskellige afdelinger med grøntsager, kød eller mejeriprodukter, spottede hun noget foruroligende.

Over skulderen kunne hun se en mand, der fulgte efter hende overalt. Lidt efter mistede hun ham af syne, men pludselig så hun ham igen oppe ved kassen. 

– Han fulgte efter hende rundt i hele butikken, uanset hvor hun gik hen. Da han pludselig også stod oppe ved kassen, bad hun en medarbejder i Netto om at følge hende ud til bilen, hvilket personalet var så søde at gøre, siger Lisbeth M. 

Moderen kørte hjem til sin bopæl på Amager, der ligger knap en kilometer væk fra butikken. Men da hun parkerede bilen, fik hun en ubehagelig overraskelse igen.

– Da hun parkerer bilen, kommer en dame helt op i ansigtet på hende og siger ‘hospital, hospital’. Min mor siger, at hospitalet ligger i den retning og peger, hvorefter hun puffer kvinden blidt og beder om lidt afstand.  

Det var i denne Netto på Amager Landevej, at Connie opdagede, at en mand forfulgte hende i butikken. Foto: Google Maps

– Men da hun går op af trappen til sin lejlighed og når op på afsatsen, kan hun mærke, at der er nogen lige bag hende. Da hun vender sig om, så spotter hun ham fra Netto, som hun kan genkende med det samme, siger Lisbeth M. til KBH.dk. 

Moderen skyndte sig derefter at slå alarm og bankede højlydt på hos naboen for at få hjælp, og hendes hurtige reaktion fik parret til at forlade stedet og tage flugten i en lille sort bil, der holdt parkeret på den anden side af gaden. Men oplevelsen har forskrækket moderen og gjort Lisbeth vred. 

– Jeg bliver så vred. At ældre mennesker ikke kan gå ud og handle i fred uden at være bange. Min mor er heldigvis meget vågen, da hun har oplevet det før, men jeg bliver bare så vred på hendes vegne, at sådan noget kan foregå, siger Lisbeth M. til KBH.dk. 

De to formodede tricktyve var ‘romalignende’, og manden var cirka 40 år gammel. Kvinden var lys i huden og havde lyse, blonde krøller.

Københavns Politi nikker genkendende til sagen og bekræfter, at sagen blev registreret, efter at Connies datter ringede for at anmelde sagen. Men politiet har valgt ikke at lave en formel anmeldelse:

– Da der jo ikke er sket nogen strafbar handling, så kan vi ikke lave en anmeldelse på denne sag. I stedet så laver vi det, vi kalder et internt notat, som vi sender videre til vores afdeling, der tager sig af indbrud og tricktyverier, siger pressemedarbejder ved Københavns Politi, Steen Hansen, til KBH.dk.  

Politiet vil dog ikke udelukke, at informationerne fra Lisbeths mor ikke kan bruges i andre sammenhænge, hvor der er begået en forbrydelse. 

– De enkelte informationer kan måske kobles til andre sager, hvis man eksempelvis kun har et signalement eller en bilmodel. Her kan oplysningerne måske hjælpe til ved andre efterforskninger, siger Steen Hansen til KBH.dk

På trods af den ubehagelige oplevelse er Lisbeth stolt over sin 81-årige mors hurtige reaktion. Og hun er lettet over, at hun slap med skrækken takket være hendes vakse reaktion:

– Vi holder familiemiddag i morgen alligevel, og så må hun få den hjælp, hun skal bruge, for hun er sgu en sej kvinde, det synes jeg altså, siger Lisbeth M. til KBH.dk. 

Opdateret: 
Redaktionen har valgt at anonymisere Lisbeths efternavn efter hendes ønske. Redaktionen er bekendt med både datteren og moderens identitet. 

Tina parkerede bilen på Vesterbro en mørk aften: Opdagede sammenkrøbet mand og reddede hans liv