For kun 200 kroner kan man støtte de hjemløse i København og tage tre venner med til Oslo.

For blot 200 kroner kan du hjælpe de hjemløse i København og få en fed gave som tak.

Vinteren er ikke særlig nem i København, hvis man ikke har tag over hovedet.

Den seneste optælling fra 2017 viser, at over 3.200 personer er hjemløse i hovedstadsområdet, og for mange er det afgørende at kunne besøge et værested, sove på et herberg og få en portion varm mad.

Med det mål at flere hjemløse skal have adgang til varme og mad denne vinter, har hjemløseorganisation WeShelter i samarbejde med DFDS fundet en smart måde at få folk til at give en ekstra skilling til de hjemløse i år.

For kun 200 kroner kan man støtte de hjemløse i København, og som tak kvitterer DFDS med et gavekort til et minicruise til Oslo for fire personer. Pengene går ubeskåret til WeShelter, hvor de falder på et tørt sted. 

– Vi oplever jo flere hjemløse i hovedstaden, og at beboerne på vores herberger har sværere ved at finde tag over hovedet i København.

– Så dette samarbejde er rigtig vigtigt, og helt konkret betyder det, vores pædagoger og socialarbejdere samt frivillige kan gøre en bedre indsats for de hjemløse, siger konstitueret sekretariatsleder for WeShelter Nikolaj Olsen til KBH.dk.

WeShelter driver Mændenes Hjem på Vesterbro, ungdomsherberget RG60 på Nørrebro samt Kollegiet Gl. Køge Landevej i Valby. Desuden driver hjemløseorganisation også flere væresteder i byen samt et socialt gartneri.

Et frugtbart samarbejde
Samarbejdet mellem DFDS og Weshelter har også hjulpet hjemløse på anden vis. 

– Da de på Oslobåden skulle skifte deres inventar ud, så fik vi møblerne fra båden, og det var møbler,  som vi havde stående i mange år i vores herberger. 

– Det var jo penge, som jeg kunne spare på mine budgetter og i stedet bruge på aktiviteter for vores beboere, og der var faktisk så mange møbler, at de også blev givet videre til vores beboere, da de skulle flytte i lejlighed, siger Nikolaj Olsen til KBH.dk.

Udover at DFDS giver et gavekort til et minicruise til alle, der donerer 200 kroner til WeShelter, så arrangerer redderiet også en julefrokost ombord på Oslobåden for de hjemløse 5. december på gyngende grund i København.

– Ved hjælp af dette samarbejde kunne vi pludselig give vores beboere en helt særlig og fin oplevelse, som de ikke normalt får. 

Foto: Weshelter

– Her kommer de ombord og møder et personale på båden, der er i supergodt humør, og de bruger en frivilligt og ubetalt dagen på at afholde julefrokosten, siger Nikolaj Olsen og tilføjer, at det er syvende år i træk, at DFDS inviterer de københavnske hjemløse til julefrokost på båden.

Vil man gerne støtte de københavnske hjemløse, så kan man via WeShelters hjemmeside donere 200 kroner, hvorefter man får tilsendt et gavekort til et minicruise til Oslo for op til fire mennesker på mail. 

Der er kun 2.000 gavekort i alt, så det gælder om at skynde sig. Gavekortet på minicruiset kan bruges i hele 2018.

Tina parkerede bilen på Vesterbro en mørk aften: Opdagede sammenkrøbet mand i forlygternes skær