Københavnerbænkene er en populære tyvekost. Foto: Københavns Politi

En enkelt såkaldt ‘københavnerbænk’ koster Københavns Kommune omkring 8.000 kroner. Dertil kommer udgifterne for opsætning.

Men i mange tilfælde får de dyre bænke med de grønne brædder og svugne stel ikke lov til at stå i fred. De er nemlig en efterspurgt vare blandt private købere på nettet, hvilket har ført til flere tyverier. I alt er 65 bænke forsvundet siden sommeren 2016.

Det har fået Københavns Kommune til at samarbejde med politiet om at finde frem til de stjålne siddepladser. 

Og det har givet pote. Københavns Politi har fundet frem til nogle af de stjålne bænke:

– I samarbejde med kommunen indledte Københavns Politis tyveriafsnit en efterforskning som 29. august 2017 førte til anholdelse af en gerningsmand. Gerningsmanden blev sigtet for 12 forhold af tyveri, skriver Københavns Politi.

Den anholdte gerningsmand solgte ifølge sigtelsen bænkene til private købere via nettet. 

Sådan undgår du at blive hæler
De grønne københavnerbænke blev designet tilbage i 1880’erne og kan kendes på de tre grønne brædder og det svungne stel. Der findes omkring 3.000 af dem rundt omkring i byen. 

Københavns Politi skriver i pressemeddelelsen, at man som interesseret køber skal huske at sikre sig, at man ikke investerer i en stjålet vare:

– Ved eventuelt køb af en københavnerbænk online skal man som forbruger være opmærksom på, om bænken er stjålet. Hvis en bænk bærer præg af graffiti eller anden slitage, kan det tyde på, at den har stået på gaden – og dermed kan være stjålet med henblik på videresalg.

Efter de mange tyverieri arbejder Københavns Kommune nu på at tyverisikre bænkene. 

Kommunen mangler stadig 65 bænke til en samlet værdi af 520.000 kroner. Oplysninger kan gives til politiet på telefon 114. 

Følg KBH Politirapport på Facebook for lignende historier

Poltiet slår alarm: Hvor er 47-årige Anita?