På lørdag kan juleglade københavnere se, hvordan Tivoli skyder julen igang og tænder juletræet. Foto: Tivoli

Mange juleglade københavnere kan se frem til lørdag, hvor Tivoli skyder julen afsted ved at tænde for juletræet.

For mange er det blevet en tradition, der indikerer at julen står for døren. Når juletræet tændes, så er det tid til at fejre hinanden og året, der er ved at gå på hæld, men særligt ét træ i byen får meget stor opmærksom. 

Det står også i midten af hovedstaden, i en ganske særlig have, hvor juletræet er omgivet af cirka én million lys i hele haven.

Der er selvfølgelig tale om juleåbningen af Tivoli, der traditionen tro skydes igang med at Tivolis juletræ bliver tændt, og det sker på lørdag klokken 16.30. 

Jul i Tivoli starter dog allerede klokken 11, hvor de mest begejstrede vil kunne opleve haven iklædt snefnug, julekugler og snedrys. 

I år er det også to kendisser, der traditionen tro står for at tænde det ikoniske træ. Den fornøjelse tilfalder de to stjerner fra musicalen ‘Elf,’ Mikkel Lomborg og Pelle Emil Hebsgaard.

Tivoli vil være iklædt sit mest festlige pynt, når julen står for døren. Foto: Tivoli

– Det er et dyrebart privilegie at få lov at være med til at åbne juleballet. Det øjeblik hvor træet tændes, vil jeg sende en tanke til min farmor som elskede julen skamløst og som ville være besvimet af stolthed, hvis hun havde set sit barnebarn stå her med julemanden og Pelle (Pelle Emil Hebsgaard, red.), og åbne Tivoli på denne helt specielle dag, siger Mikkel Lomborg, der er bedre kendt som Hr. Skæg.

Mikkel Lomborg. Foto: Tivoli

Pelle Emil Hebsgaard. Foto: Tivoli

De to skuespillere medvirker begge i musicalen ‘Elf’, der spiller i Tivolis Koncertsal og får premiere den 23. november. 

Tidligere har skuespiller Julie Zangenberg, sanger Stig Rossen og skuespillerinden Bodil Jørgensen tændt kontakten til julelysene på det sirligt dekorerede træ. 

I en gamle have vil over en million lys være tændt, når julen skydes i gang i Tivoli. Foto: Tivoli

Tivoli byder derudover på massevis af juleboder, varm gløgg med æbleskiver og andre julegodter, som man kan nyde den søde højtid med.

Vinterens bedste nyhed: Nu kan du komme på gløgg-rundfart i København