Der bliver god grund til at snøre løbeskoene i december, og løbe sammen med andre på Amager. Foto: Shutterstock

Et nyt løbefællesskab på Amager vil gøre det sjovere at snøre løbeskoene i den mørke vintertid.

Når først arbejdsdagen er slut, ungerne hentet fra institutionen eller indkøbene er klaret, så falder mørket over hovedstaden.

Vinteren bare skruet sådan sammen, at det mørke og ofte regnfulde vintervejr taler til at blive hjemme og hygge med risengrød eller varm kakao, selvom man måske burde motionere og få kroppen igang efter fyraften. 

Men sådan skal det ikke være, og derfor har 31-årige Lukas Frederiksen sammen med sin kæreste startet Amager Social Running, der bliver et nyt løbefælleskab på Amager.

– Min kæreste og jeg løber selv meget på Strandparken og ideen kom af, at vi ser mange, der løber alene. Så nu hvor vi går ind i vinterhalvåret, så vil vi have give folk mere lyst til at løbe sammen, og det vil vi gerne få flere til at gøre sammen, siger Lukas Frederiksen til KBH.dk.

Derfor har parret etableret Amager Social Running, og skyder løbefællesskabet igang ved at afholde fire adventsløb, der starter allerede nu på søndag 26. november og fortsætter de næste fire uger. 

– Vi laver i alt fire forskudte adventsløb, hvor at det skal være hyggeligt og rart for alle at deltage. Derfor laver vi også julehygge efter løbene med gløgg og klejner, og vi deler også medaljer og præmier ud til de allerhurtigste, siger Lukas Frederiksen. 

Det er 31-årige Lukas, der sammen med kæresten Kim har startet løbefællesskabet. Foto: Amager Social Running

De fire løb tager alle udgangspunkt i Amager Strand og den første rute er cirka otte kilometer lang. På den måde er løbet både for de hærdede og erfarne løbere og de utrænede, men entusiatiske nye løbere, og man behøver ikke at være bosat på Amager for at deltage. 

Allerede nu har mange tilmeldt sig, men hvis man er hurtig er der stadigvæk ledige pladser til de første løb. Og selvom koster lidt at deltage i adventsløbene, så er det ikke meningen at løbefællesskabet skal tjene penge, som andre løbeklubber, siger Lukas Frederiksen:

– Altså det første løb koster 150 kroner at deltage i, og hvis man så melder sig til de næste løb, bliver det billigere. Men vi er ikke ude på at tjene penge på det her. Det skal ikke være kommercielt og selvom det koster lidt, så går det i bedste fald i nul, siger han til KBH.dk.

Pengene går til gløgg, klejner, en fotograf ved målinjen og julemusik på ruten, og så får alle deltagere en medalje, som løbeklubben har fået designet og produceret selv.

Der uddeles medaljer efter hvert løb, og den særlige sorte medalje er forbeholdt løbere, der har deltaget i alle fire løb. Foto: Amager Social Running

Når de fire adventsløb er afholdt, så er håbet at der er dannet et godt og gratis fællesskab blandt de nye løbere, så flere har lyst til at løbe sammen på Amager.

På den måde kan flere måske rent faktisk få overholdt sit nytårsfortsæt om mere motion i hverdagen.

Det første adventsløb starter på søndag klokken 10 ved Amager Strand. Tilmelding til adventsløbene sker på Amager Social Runnings Facebookside her  

Kæmpe lagersalg: 70 procent rabat på nye og brugte cykler i næste uge