Foto: Pexels

Mange af os suser rundt og har så travlt. Arbejdet skal passes, børnene skal hentes, maden skal laves – og det hele er stress med stress på.

Spændinger ophobes, leddene knirker og hovedpinen sætter ind. Vi er så meget oppe i vores egne hoveder, at vi helt glemmer kroppen.

Måske skulle du prøve en yogatime? Tusindvis af københavnere gør det allerede, og yoga er efterhånden ved at udvikle sig til en “folkesport”. Uanset hvor du bor, kan du med sikkerhed finde et yogastudie i nærheden af din bopæl eller din arbejdsplads i København og omegn. Og der findes i dag så stort et udvalg steder, at du ikke får problemer med at finde lige nøjagtig den form, der passer til dig og dine behov.

Der findes klasser til alle, men det kan være svært at forstå, hvad de forskellige yogaprogrammer indebærer.  Her gennemgår vi nogle af de mest typiske former, som du alle kan finde hos et studie eller fitnesscenter i nærheden af dig i København:

Astanga

En dynamisk yogaform med fokus på at glide fra den ene stilling til anden og koble det sammen med vejrtrækningen. Astanga minder om andre dynamiske yogaformer men i Astanga udføres de samme stillinger altid i den samme rækkefølge, så hvis du gerne hen ad vejen vil forfine dine evner, er denne form noget for dig.

Power

Som navnet antyder, er vi her ude noget, der får sveden frem på panden. Henvender sig til dig, der gerne vil bruge og mærke din krop.

Flow/Vinyasa

I disse dynamiske yogaøvelser handler det lige så meget om den bevægelse, der foregår mellem de forskellige stillingerne. Det ret høje tempo sikrer også, at der er garanti for sved på panden.

Yin

Hvis du er aktiv og måske bruger din krop meget i andre fysiske sportsgrene, er Yin-varianten et særdeles oplagt valg. Her er der nemlig fokus på at strække kroppen og spænde af.

Hot

Et populært valg i København, men ikke en særlig form. Den dækker i stedet primært over de omgivelser, hvor du udfører dine øvelser. Typisk kan du dyrke hot yoga i lokaler, som er opvarmet til op imod 39 grader. Der er dog forskel på, hvor varmt det er de forskellige steder.

Når du dyrker hot yoga, så hold øje med tiden med en ur eller en nedtæller, så du får væske hele tiden.

Dette var blot et lille udpluk af de former, der findes. Det bedste råd er at snakke med underviserne på det sted, hvor du gerne vil træne. De ved alt om yogaprogrammerne og kan hjælpe dig med at finde præcist den type, som passer til dig og dine behov.

Med så mange forskellige yogastudier, som der er i København, findes der også mange steder, hvor du kan købe yogaudstyr. Sportsforretninger er oplagt, hvis du gerne vil mærke på udstyret, inden du går igang. Men ellers er der rige muligheder på nettet.