Foto: Shutterstoc

Digitalisering og automatisering er vigtige elementer for virksomhedernes udvikling, og det kan især være udfordrende for små og mellemstore virksomheder at følge med, hvis det ikke bliver tænkt ind i arbejdsprocesserne.

Både automatisering og digitalisering er fremtiden, og det stiller høje krav til især små og mellemstore virksomheder, der kan have svært ved at følge med de lidt større konkurrenter. Derfor har vi her samlet syv gode grunde til at digitalisere og automatisere arbejdsprocesser, der kan inspirere dig til at komme i gang. 

1. Overlevelse kræver automatisering

I takt med at der hele tiden dukker interessante muligheder op i form af nye teknologier og intelligente robotter, der effektiviserer vores arbejde, er det som virksomhed enormt vigtigt at kunne følge med udviklingen. Derfor er det afgørende for virksomhedens konkurrenceevne og overlevelse at tænke kreativt og overveje, hvordan automatisering og digitalisering kan styrke virksomheden i markedet. 

2. Effektivisering af arbejdsgange

Et stort plus ved både digitalisering og automatisering er, at det effektiviserer arbejdsgangene markant. Det minimerer både manuelle processer og endnu vigtigere spildtid, da opgaverne bliver løst hurtigere og med færre fejl. Dermed er det vigtige gevinster, man som virksomhed får med, når man digitaliserer arbejdet. 

3. Automatisering af det kedelige arbejde

Det er også vigtigt at huske, at det ikke kun giver en masse gevinster for virksomheden, men også for medarbejderne. Det gør det af den grund, at det fjerner en masse af de kedelige arbejdsopgaver, som medarbejderne ikke får meget ud af at udføre. En af de virksomheder, det har haft stor betydning for, er Erfa Inventar, der fremstiller inventar på egen fabrik. For Erfa Inventar betød automatiseringen af det kedelige arbejde, at der blev frigivet mere tid til spændende opgaver og salgsrelateret arbejde, hvilket har styrket virksomheden på mange punkter. 

4. Mere kontrol og overblik

Ydermere skaber det også langt bedre kontrol og overblik over alle arbejdsprocesser i virksomheden. Man får uvurderlig indsigt i både processer og data, der gør det nemmere at effektivisere arbejdet og dermed er en betydelig kilde til vækst i virksomheden. En bedre kontrol og et større overblik betyder helt konkret, at man minimerer fejl i arbejdsgangene og letter arbejdet for administrationen. 

5. Kreativ udvikling

Som virksomhedsejer får du også rig mulighed for at tænke kreativt og innovativt. Netop fordi mulighederne er så mange i dag, åbner det op for masser af mulige tiltag i enhver branche, så længe man er villig til at springe ud i det og tænke kreativt. 

6. Fokus på vigtige kompetencer

En virksomheds evne til at udvikle sig afhænger også af, hvilke muligheder medarbejderne har for at styrke deres kompetencer. Og det er netop, hvad automatisering og digitalisering giver mulighed for. Man frigør en masse af medarbejderens tid, så de får mulighed for at fokusere på deres kernekompetencer og udvikle sig i den retning, der giver mest mening for dem hver især og for virksomheden. 

7. Forretningsmæssige fordele

Formålet med de digitale investeringer er ligeledes at opnå forretningsmæssige fordele. Det er derfor vigtigt at skabe sammenhæng mellem de nye digitale investeringer og virksomhedens forretningsmæssige mål. Samtidig skal man også huske at synliggøre, hvilke resultater der bliver skabt på baggrund af digitaliseringen, så kunderne er klar over, at det medfører øget omsætning og mere værdi.