Hvilke skjorter skal du have på til forårssæsonen? Det kan ofte være svært at vide, hvad man skal tage på, særligt i begyndelsen af foråret hvor nætterne stadig er kolde, og luften ikke er særlig varm.

Vi har samlet 3 forskellige stile, du kan gå efter til foråret. Særligt er fritids-looket in i 2019.

Efter de mange fester i julen og vinterens kolde mørke greb, har vi ikke set meget til skjorterne i bybilledet. Foråret giver fornyet håb, når bladene springer ud og folk springer ud i mere afslappet tøj. Farverne kommer både frem på træerne og bladene, men også i beklædningen. Skjortemoden er lige sådan, den er vild og livlig i år. Træk fra 90’erne og 80’erne har givet fornyet håb og tro på retrolooket. Det er blevet in at se formel og fritidsagtig ud. Herreskjorter er altså ikke udelukkende et pænt stykke tøj, du har på på kontoret

Vi har opstillet tre stile du kan gå efter til foråret og en del af sommeren også.

Den klassiske stil – de klassiske farver

Oxford-skjorten er en klassiker indenfor skjorteverdenen. Den kommer, som navnet antyder, fra Oxford, nærmere bestemt er den syet med oxford-stof. Det kommer i mange forskellige farver. Vi har valgt et lystblåt stof, men der findes også mørkere farver. 

Et andet kendetegn ved oxford-skjorten er dens krave, den findes stort set kun i buttom-down, dvs. den har knapper, som spidserne af kraven er knappet til med. Det giver den et lidt mere afslappet look end en krave, hvor spidserne på kraven hænger løst til bl.a. slips eller butterfly.

1990’erne – De lodrette striber

En moderne fortolkning af 90’ernes lodrette stribede t-shirts er kommet som skjorte. De gamle lodrette striber mindede mest om en baseball-spiller, men i dag bliver der leget med både mønstrer, farver og motiver. 

Det kan virke kontraintuitive at kombinere striber med flere striber, men der er et nemt tip til, hvordan man får det til at passe sammen: Nogle striber skal være bredere end andre. Med den variation af bredde, man har at arbejde med, er lodrette striber en nem måde at skabe et iøjnefaldende look på.

Samtidig får lodrette striber dig til virke højere, end du egentlig er. Hvilket er en positiv ting, hvis du ikke er helt så høj som andre. Omvendt kan det for høje personer give den omvendte effekt. Vær derfor omhyggelig i dit valg af outfit til denne skjorte. 

Fritids looket (Gorpcore) 

Good Ol’ Raisins and Peanuts – er GORP. Core – er kerne. Det vil sige: finde ind til kernen af et mix af rosiner og peanuts.  Det er også den nøddeblanding, som de fleste køber og tager med sig på en tur ud i det blå, hvis de har brug for lidt sukker og salt sammen med resten af maden. 

I denne stil skal du altså klæde dig, så du er beredt på det, der kommer. Stilen forudsætter vand- og vindtætte jakker samt f.eks. en skovmandsskjorte, der passer godt sammen med dit fritids look. Det skal altså virke autentisk – eller nogle ville bare sige: almindeligt, men det kræver også sin type at gå kun med tøj fra spejdersport eller lignende. 

Følg skjortemoden inde på Wagners hjemmeside eller find din næste herreskjorte i din nærmeste Tøjeksperten.