Lørdag bliver farvandet omkring Christiansborg fyldt med motionister såvel som elitesvømmere. Foto: Dansk Svømmeunion

Det sker i forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt, som har start og mål ved Den Sorte Diamant.

 

Det spektakulære syn vil kunne nydes i hjertet af København hele lørdag i tidsrummet 08.30 – 17.30, når Dansk Svømmeunion inviterer til ”tre-i-en” svømmefestival bestående af TrygFonden Christiansborg Rundt, Krüger Stafetten og LEN Europa Cup.

Endnu engang sprænges alle tidligere deltagerrekorder når Dansk Svømmeunion på lørdag afholder Danmarks største åbent vand-arrangement – TrygFonden Christiansborg Rundt. I skrivende stund er det samlede antal tilmeldte oppe på 4.372. Det er en stigning med mere end 200 deltagere sammenlignet med sidste års antal samlede tilmeldinger forud for eventen.

De mange friske svømmere, der har valgt at tage del i festlighederne på lørdag, får fornøjelsen af at opleve den smukke 2.000 meter svømmetur rundt om Danmarks parlamentsbygning. En enestående oplevelse, som viser København fra en anderledes vinkel.

Deltagerantallet er vokset støt siden premieren i 2006 hvor tilslutningen blot lød på 260 svømmere. I år sprænges alle rammer når flere end 4.000 deltagere hopper i havnebassinet ud for Den Sorte Diamant og begiver sig afsted på den unikke svømmetur i København. Distancen er enten to kilometer for de, der svømmer hele turen rundt om Christiansborg individuelt, eller cirka 500 meter for de, der har valgt at deltage i Krügers firemands-stafet. Her er ruten således inddelt i fire mindre bidder.

En åbent vand-svømmefestival for både motionister og elite

Siden første afholdelse i 2006, har eventen udviklet sig markant og er i dag et tilløbsstykke, som kun kan få mundvigene til at vende opad på arrangørerne i Dansk Svømmeunion.

“Jeg har fulgt udviklingen i tilmeldingerne til vores event, og jeg må sige, at det er en udvikling, som kun kan gøre enhver stævneleder stolt og glad. Tænk, at langt over 4.000 motionssvømmere er friske på at deltage i en svømmetur rundt om Christiansborg. Det er da imponerende. Det gør mig naturligvis også ydmyg i forhold til, at vi i Dansk Svømmeunion ønsker at sikre, at de mange deltagere får en rigtig god oplevelse. Derfor arbejder vi hvert eneste år på at forfine eventen til glæde for deltagerne. For det handler jo ikke blot om at have mange deltagere et enkelt år. Det handler om at disse mange deltagere gerne skulle have lyst til at komme igen, og derfor skal kvaliteten i vores event være i orden,” udtaler Caroline Kleemann, stævneleder i Dansk Svømmeunion og fortsætter:

“Programmet på lørdag byder på svømning for både elitesvømmere og for motionssvømmere. Motionssvømmerne kan vælge både at svømme den individuelle tur rundt alene og dele strækningen med tre andre i en stafet. På den måde forsøger vi at favne flere målgrupper i løbet af dagen. Og med svømmere i vandet fra tidlig morgen til klokken cirka 17.00, synes jeg godt vi efterhånden kan kalde dagen for en rigtig åbent vand-svømmefestival.”

Aktiviteter for hele familien

Foruden svømmeturen rundt om Christiansborg er der også aktiviteter, som retter sig mod publikum på pladsen – eksempelvis venner og familie til deltagere i eventen.

Der er livredningsaktiviteter for børn (kast med redningskrans, afprøvning af børne redningsboards med mere) i tidsrummet 11.00-12.00 og 14.00-15.00.

Har man lyst til at prøve udspring, er dette også en mulighed. Dette tilbud gælder fra 10.00 til 15.00.

Endelig er der også mulighed for at de, der aldrig før har prøvet at svømme i åbent vand iført våddragt, kan få sådan en oplevelse med hjem i bagagen. Det er et tilbud, som projekt Bevæg dig for livet står bag, og som på stævnepladsen har en stand under titlen SWIMMERS. Standen er åben 10.00-14.00.

LEN Europa Cup, TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten på én dag

Lørdagens program byder på tre aktiviteter flettet fint sammen over hele dagen.

Dagens første aktivitet, som begynder klokken 08.30 er en LEN Europa Cup i åbent vand-svømning. Her deltager i alt 30 af Europas absolut stærkeste åbent vand-svømmere inklusive tre danske deltagere. Distancen lyder på i alt seks kilometer og dermed tre runder om Christiansborg. Europa Cuppen er en del af det europæiske svømmeforbunds (LENs) samlede Europa Cup, som består af i alt fem afsnit. Afsnittet i Danmark er det femte og dermed sidste og afgørende afsnit.

Klokken 10.00 begynder så det, der må betegnes som dagens flagskib, TrygFonden Christiansborg Rundt. Her sendes i alt 70 heats afsted med fem minutters interval. I hvert heat stiller 65 svømmere til start. Distancen er præcis to kilometer.

Midt på dagen bliver der en lille pause i TrygFonden Christiansborg Rundt, hvor deltagerne i Krüger Stafetterne sendes afsted. Her deles fire svømmere om at tilbagelægge de to kilometer. Krüger Stafetten afholdes over fem heats, hvor det første heat sendes afsted klokken 13.20. De fem heats sendes afsted med fem minutters interval.

Klokken 14.10 genoptages TrygFonden Christiansborg Rundt med heat 41 og herefter fortsættes der med at sende svømmere afsted frem til klokken 16.45, hvor det sidste heat sendes afsted.

Kun få pladser tilbage – men måske du kan nå det endnu

Der er kun meget få pladser tilbage, men hvis du er hurtig, kan du stadig nå at tilmelde dig enten den individuelle svømmetur eller med et hold i Krüger Stafetten. Eftertilmelding vil ikke være muligt på selve pladsen lørdag.

Arrangementet finder sted på Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant med start og mål i Havnebassinet.
Den to kilometer lange svømmetur går fra startpontonen ud for Den sorte Diamant langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

Om dagens program

Klokken 07.30: Teltet for registrering åbner.
Klokken 08.30: Europa Cup 6 km. starter.
Klokken 09.55: Åbningstale forud for TrygFonden Christiansborg Rundt ved Københavns borgmester for Kultur & Fritid, Franciska Rosenkilde.
Klokken 10.00: Første heat i TrygFonden Christiansborg Rundt sendes afsted.
Klokken 10.00-15.00: Livredningsaktiviteter for voksne ved livreddertårnet – lær’ hjerte-lunge-redning
Klokken 10.00-15.00: Lær’ udspring – for alle, der har lyst.
Klokken 10.00-14.00: Svømning i åbent vand for nybegyndere – oplev det åbne vand iført våddragt
Klokken 11.00-12.00 og 14.00-15.00: Livredningsaktiviteter for børn.
Klokken 11.00: Præmieoverrækkelse LEN Europa Cup 6 km.
Klokken 13.20: Første heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 13.40: Sidste heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 14.10: TrygFonden Christiansborg Rundt genoptages med heat nummer 41.
Klokken 15.00: Præmieoverrækkelser Krüger Stafetten.
Klokken 16.45: Sidste heat i TrygFonden Christiansborg Rundt sendes afsted.
Klokken 17.00: Præmieoverrækkelser til aldersgruppe vindere.
Klokken 17.30: Præmieoverrækkelser TrygFonden Christiansborg Rundt.

Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer

Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted. På pladsen vil det være muligt at hygge i telte og nyde Café Øieblikkets lækkerier fra grill.