Der er solgt masser af lejligheder i København i år på trods af de stigende kvadratmeterpriser. Foto: Shutterstock

En overraskende ny bydel i hovedstaden har tiltrukket suværent flest købere af ejerlejligheder i år.

2017 synger på sidste vers. Boliga har i den anledning lavet en opgørelse over, hvilke bydele der har fået flest nye boligejere i løbet af de sidste 10 måneder.

Det har været et år, hvor boligpriserne er steget eksplosivt i hovedstaden, og sælgere har kunne stikke kæmpe fortjenester i lommerne. Men hvor i København er der kommet flest nye beboere i 2017?

Svaret vil måske komme bag på mange. Det er nemlig i den nye bydel Nordhavn, der er solgt flest ejerlejligheder i år.

Hele 14,2 procent af de solgte lejligheder i hovedstaden i 2017 ligger i Nordhavn, som dermed tager førstepladsen over solgte ejerlejligheder i København. 

I de tre bydele Brønshøj, Valby og Vanløse har mange lejligheder også skiftet ejere. Her er mellem 8 og 9 procent af de registrerede ejerlejligheder blevet solgt i år. 

Der er solgt færrest lejligheder i de mere populære områder af byen, skriver Boliga:

– På Amager er der i år solgt 1.110 ejerlejligheder i løbet af årets første ti måneder. På Nørrebro er det 414, og på Østerbro har næsten 800 lejligheder i år skiftet hænder. Vesterbro, Nordvest, Sydhavnen og det indre Frederiksberg har hver lagt kvadratmeter til mellem 200 og 300 salg.

Dermed er det færre en hver 10. køber, der er flyttet ind i de bydele i løbet af året. Allerfærrest har købt lejlighed i København K.

Sammenligner med København med landets øvrige kommuner, er der solgt suverænt flest ejerlejligheder i hovedstaden i år – på trods af de vilde priser i år. 

Se Boligas sammlede opgørelse over solgte lejligheder i hele landet her.

Boliga har opgjort, hvor stor en andel af den samlede boligmasse i landets postdistrikter, der er blevet solgt i løbet af årets første ti måneder, samt hvor stor en andel af kommunernes boligmasse, der er solgt i perioden 1. januar  til 7. november 2017. Salgene skal være tinglyst senest 7 november for at være med.

Kæmpe lagersalg på Nørrebro i næste uge: 70 procent på Ferm Living