Hvis du vil undgå juletrafikken, så skal du rejse 24. december. Foto: Jacob Waage

Julen nærmer sig med hastige skridt og allerede på fredag forventes vejene at være proppede med biler.

22. december går langt de fleste danskere på juleferie i år, og det betyder travlhed på gader og stræder. 

Vejdirektoratet forventer allerede juletrængsel på vejene fra fredag eftermiddag. Hvis du skal tværs over landet fra København til Jylland for at nå hjem til familien inden jul, skal du især væbne dig med tålmodighed.

Det siger vagthavende ved Vejdirektoratet Søren Koch til KBH.dk.

– På udrejsedagen 22. december vil trafikken være værst om eftermiddagen. Der er således risiko for kødannelse og tæt trafik på motorvejen omkring de større byer.

– Trafikken vil være tættest i tidsrummet mellem klokken 14 og 18, da eftermiddagsmyldretiden her mødes med udrejsetrafikken, siger Søren Koch til KBH.dk.

Den værste juletrængsel forventes dog først at indtræffe om dagen på lillejuleaften, der er en af årets største rejsedage i Danmark.

23. december vil der ifølge Søren Koch fra Vejdirektoratet være risiko for tæt trafik og kødannelse det meste af dagen:

– Lillejuleaften forventer vi tæt trafik og kødannelse i tidsrummet fra klokken 10 til 16. Værst bliver trafikken fra klokken 11 til 13. Især bilister fra hovedstadsområdet mod Jylland skal varsle sig med tålmodighed.

– Værst bliver kødannelsen på Fyn, advarer Søren Koch.

Til gengæld forventes 24. december at blive en rolig dag på vejene. Så skal du krydse landet over julen, kan du således med fordel vente til juleaftensdag, hvis du vil have en nem køretur uden stress og trængsel og kø på vejen.

Den travleste hjemrejsedag forventes at blive 26. december.

Ifølge vagthavende vil der denne dag være tæt trafik og kødannelse fra klokken 9 til 17. Værst vil det blive i tidsrummet fra 10 til 14.

Igen vil den største trængsel gå på tværs af landet, da mange vælger at drage fra Jylland mod København 2. juledag. Kødannelsen forventes at blive værst på Fyn og ved Sjællandsodde.

Forventningerne til årets juletrafik bygger på tidligere års erfaringer.

Søren Koch påpeger, at både vind og vejr tillige kan have indflydelse på trafikkens forløb i juledagene. Meget tyder dog i øjeblikket på, at vi har en våd jul i vente, så is- og sneglatte veje burde ikke blive et problem i år. Selvom det da havde været hyggeligt med en hvid jul.

Erik filmede sin køretur i Sydhavnen for at vise, hvor galt det står til: ‘Det er dybt uprofessionelt’