Café Bambú serverer sund mad med et twist både morgen, middag og aften. Foto: Maja Harder

Café Bambú er det nyeste familiemedlem til det farverige café- og restaurantliv i Griffenfeldsgade på Nørrebro.

Blogindlæg af Maja Harder.

Café Bambú rammer i sand Nørrebrostil en god fusion af afslappet elegance og trendy it-faktor.

Stedet har formået at skabe et sindssygt gennemført spisested med plads til alle på trods af det efterhånden velkendte koncept, som både byder på sunde buddha-bowls, kødspækkede tapasborde og eksperimenterende tarteletter.

Og det er næsten en gåde, hvordan de har båret sig ad.

Selvom de fleste veganske caféer ikke dømmer nogen for deres præferencer, har mange stadig en meget klar filosofi med tydelige idelogier, som ikke giver plads til ost i vegetar-dellerne eller forbudte tanker om kød-alternativer.

Og i den henseende er folkene bag Café Bambú forfriskende åbensindede.

Der er et lækkert fokus på det vegetariske og økologiske, men er du mere til bacon og ost i lange baner, så er det sgu også helt okay.

Kunsten at lave velsmagende, sunde retter ‘nailer’ Café Bambú på Nørrebro til perfektion. Selvom de obligatoriske salat-bowls og wraps er på menukortet, så har de også vegetar-steak og svampe tarteletter.

Maden er simpel og stilsikker, men den er samtidig ikke forudsigelig, hvilket man ellers ofte kan frygte, når man besøger et spisested med lidt for meget sundhed på tavlen. 

Her formår vellidte Café Bambú igen at gøre alle glade. Hverken sundhedsfanatikere eller antisundhedsbølge-hipsters får noget at rynke på næsen af.

Sjovt at spise sundt
Caféens legesyge charme lægger helt klart op til mere end ét besøg.

Chili sin carne med chokolade og vodka-cocktails med hamp er blandt de tiltag, hvor man lige stopper op og nærlæser kortet en ekstra gang. Der er masser af originale fristelser, der kalder på et besøg nummer to.

Og det kunne være til både morgenmad, frokost og aften. Café Bambú har selvfølgelig ikke fokus på ét måltid frem for et andet.

Hvis man blot skal varmes igennem og forkæles på en kold vintereftermiddag med en lun drik, kan stedet også anbefales.

Café Bambú disker op med alt fra kvæde-te, matcha-latte og chai med gurkemeje. De kan jo det hele.

Hvad sker der: Café Bambú
Hvornår sker det: Tirsdag til lørdag klokken 11-22
Hvor sker det: Griffenfeldsgade 24B, 2200 København N

Maja Harder er 25 år og har en master i medier og kommunikation fra London. Hun bor i København og elsker at gå på opdagelse i de mange spændende restaurant- og kulturoplevelser i byen. Hun skriver om sine opdagelser her og på majaharder.com.

Rufino Osteria: Pasta-himlen findes på Christianshavn