Teknik- og miljøborgmester Line Barfod vil sammen med SF, Venstre og Alternativet reservere flere af hovedstadens parkeringspladser til erhvervsparkering. Dansk Industri bakker op om initiativet.

,Selvom flere og flere håndværkere udskifter deres store benzin- eller dieseldrevne biler med enten mindre biler eller elektriske ladcykler, har hovedstadsområdets erhvervsliv stadig store behov for at kunne finde ledige parkeringspladser i København. Særligt fordi problemet med at finde en ledig p-plads ikke er blevet mindre i takt med, at bilejerskabet de senere år er steget voldsomt blandt københavnerne, selvom byen er dækket godt af kollektiv transport, og flere delebilsløsninger er tilgængelige.

Derfor foreslår Enhedslisten sammen med SF, Venstre og Alternativet i København nu, at kommunen skal undersøge og komme med forslag til, hvor der er behov for at ændre eksisterende p-pladser til erhvervsparkeringspladser. Det fortæller teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL):

– Det er nødvendigt at nedbringe biltrafikken i København, så vi får bedre forudsætninger for at afvikle den nødvendige biltrafik for erhverv og for mennesker med handicap. Samtidig skal vi sikre, at der også er ledige parkeringspladser til de erhvervsdrivende, som ikke kan undvære en bil for at klare deres opgaver, og derfor foreslår vi at øge antallet af erhvervsparkeringspladser. Tiltaget er efterspurgt fra adskillige dele af erhvervslivet, og derfor er jeg glad for, at vi nu kan tage et skridt mod at opfylde ønsket, som forhåbentlig også gør det lettere for københavnerne at få besøg af en håndværker, siger Line Barfod.

Forslaget forventes vedtaget i Borgerrepræsentationen torsdag d. 30/11, og hvis der ikke justeres på ordlyden, skal Teknik- og Miljøforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen med inddragelse af andre relevante forvaltninger og interesseorganisationer udarbejde et forslag til, hvordan behovet for erhvervsparkeringspladser kan dækkes ved at konvertere eksisterende p-pladser, og hvordan placeringen af de nuværende erhvervsparkeringspladser kan justeres, så de dækker behovet bedst muligt.

Det arbejde bidrager Dansk Industri gerne til. Ifølge bestyrelsesleder for DI Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou er der nemlig et stort behov for flere dedikerede p-paladser til erhvervslivet:

– Når håndværkere i København kører rundt i deres biler med værktøj og materialer og forgæves leder efter en parkeringsplads, så bliver det dyrere for kunderne i København at få håndværkere ud. Derfor har DI Byggeri Hovedstaden været meget tilfredse med, at Københavns Kommune i dag har øremærkede håndværkerparkeringspladser. De er en daglig hjælp og har betydet, at det er blevet nemmere for håndværkerne at finde en parkeringsplads tæt på de lokationer, hvor de skal udføre deres opgaver. Men vi kan også høre, at der er brug for flere øremærkede håndværkerparkeringspladser, så det fortsat bliver lettere at finde en parkeringsplads for håndværkerne. Derfor hilser jeg forslaget fra teknik- og miljøborgmesteren og andre partier meget velkomment. Endnu flere øremærkede håndværkerparkeringspladser vil være en kæmpe hjælp for håndværkere i København, siger Mads Raaschou.

Medlemsforslaget skal behandles på det kommende møde i Borgerrepræsentationen torsdag d. 30. november.