Står det til SF, skal bilerne ikke ud på Refshaleøen. Foto: Shutterstock

København bør ikke henlægges i larmende bilkøer og forurening, hvis det står til SF. Nu foreslår partiet, at Refshaleøen bliver til en bilfri zone i København.

Hvis man hver dag pendler til og fra København via sin egen bil, så ved man hvor svært det kan være at komme igennem København i myldretiden. 

I myldretiden kører flere tusinde biler over de københavnske veje og trafikknudepunkter, hvilket både larmer og forurener luften i hovedstaden. 

Men står det til SF i København, så er det ikke alle steder i hovedstaden, at der skal trille biler over vejene, og derfor foreslår SF’s spidskandidat Sisse Marie Welling, at Refshaleøen ved den nordlige del af Amager bliver helt bilfri.

– Det er udtryk for en forældet tankegang, at vi bygger én parkeringsplads, hver gang vi bygger en lejlighed. Refshaleøen skal bebygges inden for de næste par år, derfor er det oplagt at gøre den til et mekka for københavnere uden biler, siger Sisse Marie Welling.

SF vil fremsætte forslaget i forbindelse med, at der skal laves ny kommuneplan for området, og Sisse Marie Welling mener ikke, at det bliver et problem for de lokale borgerne at undvære bilen.

Står det til SF, bør hele Refshaleøen være bilfri. Foto: Google Maps

– Jeg tror rigtigt mange med glæde vil undvære bilen, hvis de kan komme til at bo i en spirende bydel, hvor børnene ikke risikerer at blive kørt ned, når de krydser vejen, og hvor luftforureningen er på et minimum siger Sisse Marie Welling.

Tina parkerede bilen på Vesterbro en mørk aften: Opdagede sammenkrøbet mand og reddede hans liv