København stikker af med en førsteplads som verdens bedste by at leve i. Foto: Shutterstock

En stor undersøgelse udråber København til verdens bedste by foran blandt andre Stockholm, Tokyo og Amsterdam.

Vejarbejde gør det til en langsommelig proces at komme gennem byen, mens de metrobyggeriet afskærmer og skaber trængsel. Det kan godt være lidt irriterende med al den trafik og de konstante renoveringer og opgraderinger.

Men faktisk bør beboerne i hovedstaden være rigtig stolte af København, der netop er blevet kåret til verdens smarteste by af parkeringsfirmaet EasyPark, som har foretaget en kæmpe undersøgelse af 400 byer, som er blevet sammenlignet på 19 parametre.

Firmaet har målt og vurderet byerne på parametre som transport, bæredygtighed, levestandard og mange flere ting, der indikerer, om en by er intelligent. Og København er altså løbet med førstepladsen.

København slog akkurat Singapore som verdens smarteste hovedstad. Foto: Shutterstock

Ifølge undersøgelsen er København verdens bedste by at bo i og slår berømte storbyer som Singapore, Stockholm, Zürich og Boston. 

Sveriges hovedstad Stockholm måtte nøjes med en tredjeplads. Foto: Shutterstock

København scorede ikke topkarakter i nogen af kategorierne, men fik samlet set 8,24 i gennemsnit, og selvom byer som Boston og San Francisco fik topkarakter for blandt uddannelse og internethastighed, så er København en smartere by, når man lægger tallene sammen.

Når det gælder ‘wifi hotspots’, ‘uddannelse’ og ‘miljøbeskyttelse’ scorede København forholdsvis lavt, men andre parametre trak altså op.

Singapore, Stockholm, Zürich og Boston endte på henholdsvis plads nummer to, tre, fire og fem. Halvdelen af byerne på top 20-listen er europæiske.

Tivoli skyder julen i gang: Det store juletræ tændes på lørdag – og du er inviteret