To svenske kvinder blev holdt fanget i et skur på Christiania tidligere på året. Nu skal sagen for retten. Arkivfoto. Foto: Shutterstock

To svenske kvinder blev tilbage i august kidnappet og holdt fanget i timevis på Christiania, mens de blev blev udsat for vold og voldtægtsforsøg. Nu begynder retssagen mod den formodede gerningsmand.

To svenske kvinder blev udsat for et sandt mareridt tilbage i august måned, da en mand holdt dem indespærret i et skur i området ‘Blå Karamel’ på Refshalevej på Christiania. 

Manden truede kvinderne med en kniv og en sav, mens han holdt dem fanget på stedet i omkring fem timer. Det skriver Ekstra Bladet. 

Den voldsomme episode fandt sted om natten 19. august i år, da de to kvinder mødte gerningsmanden på Christiania, som de ikke kendte i forvejen, hvorefter de med kniv blev truet til at gå med hen til området ved Blå Karamel. Her begyndte det flere timer lange mareridt. 

Den yngste af de to frihedsberøvede kvinder, en 32-årig svensk kvinde, blev forsøgt voldtaget under tilfangetagelsen. Den anden, en 41-årig svensk kvinde, blev udsat for vold, da hun blev slået i ansigtet og på brystet med flad hånd flere gang.

De to kvinder slap væk, da nogle tilfældigt forbipasserende nærmede sig skuret, hvor kvinderne sad indespærret. Det fik gerningsmanden til at gå udenfor, og den 32-årige kvinde så derefter sit snit til at stikke af og slå alarm.

En time senere blev den formodede gerningsmand anholdt af politiet på stedet – en 28-årig mand af anden etnisk herkomst end dansk. Han bliver fremstillet i Københavns Byret i næste uge.

Det var her i området ‘Blå Karamel’ på Refshalevej på Christiania, de to svenske kvinder blev frihedsberøvet.

Den 28-årige mand er tiltalt for frihedsberøvelse, trusler på livet, voldtægtsforsøg, vold og for besiddelse af en rygsæk med godt 1,6 kilo hash, joints og hashkager, som politiet fandt på volden ved Refshalevej.

Bliver han kendt skyldig, vil anklagemyndigheden ifølge Ekstra Bladets oplysninger kræve ham udvist med indrejseforbud i mindst seks år.

Den formodede gerningsmand næger sig skyldig i alle anklager. Retssagen begynder 21. november, og dommen ventes at falde 24. november.

Fældet efter flere år: Kærestepar idømt fængsel og bøde på 10 millioner kroner