Anahita Malakians stiller op for Venstre i København.

Anahita Malakians stiller op til kommunalvalget for Venstre i København. Hun mener, at det er tyveri af muslimske pigers barndom og ungdom, når de bliver tvunget til at gå med tørklæde, mens de stadig er børn.

Børn skal ikke tvinges til at gå med tørklæde.

Derfor foreslår Anahita Malakians, at der ved lov indføres en aldersgrænse for, hvornår en pige må iføre sig det muslimske tørklæde for at dække sit hår. Dermed går Malakians mod sit eget partis linje på området.

Det skriver TV 2 Lorry.

I dag må pigerne og deres forældre selv bestemme, hvornår tørklædet skal på, men står det til Venstre-kandidaten Anahita Malakians, der stiller op i København, bør der indføres en aldersgrænse, så pigerne ikke bliver tvunget til at tage tørklædet på, når de er for små til at forstå, hvad det betyder.

Hun mener, at tørklædet er med til at seksualisere og objektivisere de muslimske piger i en alt for tidlig alder. 

– Jeg synes, at det er trist og bedrøveligt, når jeg hører pigebørn på 11 år betragte sig selv som fuldvoksne kvinder. At de nu bør skjule deres skønhed af den grund. En skønhed, som forbindes med deres seksualitet, forførende udtryk og ærbarhed, skriver Anahita Malakians i en kommentar i Berlingske.

– Det er direkte tyveri af pigernes nuværende barndom og fremtidige ungdom. Vores skoler skal være frirum, hvor pigerne får lov til at være børn.

Selvom der ikke findes tal for, hvor mange muslimske piger der dækker deres hår med et tørklæde i Danmark, så er Anahita Malakians overbevist om, at problemet er omfattende. 

Hun skriver i kommentaren i Berlingske, at det skal være slut med se stiltiende til, mens børn fraføves deres barndom med et tørklæde, som begrænser deres personlige frihed.

Anahita Malakians stiller op til kommunalvalget for Venstre i København.

Pigernes ungdomsoprør, refleksion og selvstændighed erstattes af normer og social kontrol, mener Venstre-kandidaten. Og derfor skal der indføres en minimumsalder. 

Anahita Malakians nævner dog ikke en præcis alder, som hun finder passende. 

Hendes eget parti bakkede op om burkaforbudet, som blev indført tidligere i år, men partiet vil ikke tage yderligere skridt i retningen af flere forbud.

 Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen fortalte til Ritzau i sidste måned, at Venstre ikke vil forbyde tørklæder eller anden religiøs hovedbeklædning.

Men Anahita Malkainas står ved sin holdning: 

– Det har en stor indvirkning på et pigebarns liv at tage et tørklæde på, og det er ikke altid på et oplyst grundlag. Det er umådeligt meget sværere at tage et tørklæde af end at tage det på, hvis man er vokset op i et fællesskab, hvor alle andre også bærer dette symbol, lyder det fra kommunalvalgskandidaten.

Hendes forslag kommer i forlængelse af en lignende udmelding fra Dansk Folkeparti, som helt vil have tørklæderne fjernet fra eleverne i folkeskolen. 

Københavnsk ægtepar anholdt i dybt hemmelig sag